2010 m. birželio 18 d.
Nr. 47
(1832)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai

Telšių vyskupijoje

Šilalės dekanate

Gražioje bažnyčioje – gražūs atlaidai

Seniūnė Roma Noreikienė dėkoja
kun. Mykolui Petrauskui už atlaidus
ir visus jo nuveiktus darbus Pajūrio
parapijai

Švč. Trejybės atlaidų šv. Mišias aukoja
monsinjoras Rimantas Gudlinkis

Daivaras Gulbinas skaito
Šventojo Rašto skaitinius

Procesijoje Pajūrio parapijos choras

Mažieji koncerto dalyviai su mokytojomis

PAJŪRIS. Gegužės 30-ąją, sekmadienį, parapijos tikintieji rinkosi į titulinius Švč. Trejybės atlaidus. Dar prieš prasidedant atlaidų šv. Mišioms dažnas ėjo pasimelsti prie  gražios Lurdo Dievo Motinos grotos, kuri prieš keletą metų dabartinio klebono kun. Mykolo Petrausko iniciatyva buvo sumūryta priešais renovuotus parapijos namus. Dabar ši grota rūpestingai prižiūrima, gražiai sutvarkyta aplinka,  įrengtas alpinariumas, žydi gėlės. Tad ir eilinėmis dienomis tikintieji nepraeina pro šią grotą nepasimeldę prie Lurdo Dievo Motinos, nepasigrožėję šiuo nuostabiu gamtos kampeliu su šalimais vingiuojančia Jūros upe... Kiekvieno akį žavi ir Švč. Trejybės bažnyčia. Praėjusią vasarą ji buvo nudažyta, sutvarkytas šventorius, vartai, laiptai ir t. t. Tvarka ir bažnyčios viduje: visur išdažyta, išlakuota, išblizginta, kiekvienas daiktelis savo vietoje. Pamėgo Pajūrio Švč. Trejybės bažnyčią ne tik suaugusieji parapijiečiai, bet ir jaunimas. Užtat ir šiuose Švč. Trejybės atlaiduose buvo daug jaunimo – Pajūrio Stanislovo Biržiškio gimnazijos gimnazistai, pedagogai.

Švč. Trejybės atlaidams vadovavo ir šv. Mišias aukojo garbingas svečias iš Telšių vyskupo vikaras mons. Rimantas Gudlinkis. Atlaiduose dalyvavo ir Šilalės rajono savivaldybės meras Albinas Ežerskis, pavaduotoja Vera Macienė, Pajūrio seniūnė Roma Noreikienė. Iškilmingose šv. Mišiose giedojo jungtinis Pajūrio bažnyčios suaugusiųjų ir Pajūrio S. Biržiškio gimnazijos jaunimo choras, vadovaujamas vargonininko Jono Linkio. Šv. Mišiose buvo gausus būrys ministrantų ir adorančių. Atlaidai baigėsi iškilminga procesija aplink bažnyčią.

Klebonas kun. M. Petrauskas padėkojo mons. R. Gudlinkiui, rajono vadovams, Pajūrio S. Biržiškio gimnazijos jaunimui, choristams ir visiems tikintiesiems, dalyvavusiems atlaidų iškilmėje.

Po atlaidų parapijos namuose  koncertavo Šilalės kultūros centro kaimo kapela „Šilo aidas“ (vadovas Aleksas Vaičius) ir Pajūrio saviveiklininkai. Saviveiklininkus parengė pajūriškės mokytojos Rasa Ramanauskienė, Sigita Olendrienė, Virginija Urbonienė ir Dana Dainauskienė. Po koncerto vyko agapė, o po jos, jau vakare – jaunimo gegužinė.

Vytautas STONGVILAS

Autoriaus nuotraukos

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija