2010 m. birželio 23 d.
Nr. 48
(1833)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai

Projektą „Gimtasis kraštas:  
įvykiai ir įspūdžiai“ remia:  

  

 

Plaukimo baseinas jau ne bevardis

Vytautas Bagdonas

Anykščiuose veikiantis plaukimo baseinas gerai žinomas ne tiktai anykštėnams. Paplaukioti, pasportuoti čia suvažiuoja vandens pramogų mėgėjai iš aplinkinių rajonų ir net didmiesčių. Kasmet organizuojamos ir tarptautinės sprinto varžybos, kuriose dalyvauja šimtai plaukikų iš Lietuvos ir užsienio šalių. Ne kartą čia buvo pasiekti sportiniai rekordai. Baseine treniruojasi ir mūsų šalį savo pasiekimais garsinantys Lietuvos plaukikai, čia meistriškumo aukštumų siekia ir anykštėnai. Juk ir Pekino olimpinių žaidynių dalyvis Giedrius Titenis, ir kiti anykštėnai plaukikai, pasiekę svarbių pergalių tarptautinėse plaukimo varžybose, savo kelią į sportines pergales pradėjo būtent Anykščių plaukimo baseine.

Praėjusių metų pabaigoje rajono savivaldybės administracija paskelbė konkursą „Anykščių plaukimo baseinui išrinkim pavadinimą“. Atsiųstus pavadinimus ir piešinius vertino savivaldybės administracijos direktoriaus Viliaus Juodelio įsakymu sudaryta komisija. Iš viso konkurse dalyvavo 53 dalyviai. Ir ne tiktai anykštėnai. Pasiūlymų su pavadinimais gauta ir iš Vilniaus, Alytaus.  Ir kokių tiktai pavadinimų iš 57 pateiktų konkursui nebuvo: „ Olimpija“, „Banginis“, „Titenis“, „Salve“, „Šeimos baseinas“, „Gražiausias baseinas“, „Baltoji gulbė“, „Okeanija“, „Žuviukas burbuliukas“, „Pas nykštį“, „Anykščių rojus“, „Auksinė žuvelė“, „Būk švarus“, „Anykštietiški purslai“, „Greitoji antis“, „Medūza“, „Aqua“, „Perlas“, „Plauk“, „Aštunkojis“, „Niurkt“, „Karalienės gelda“, „Anykštažuvis“ ir t. t.

Komisija pirmąją vietą skyrė Anykščių kūrybos ir dailės mokyklos auklėtinei keturiolikmetei Kotrynai Gasiūnaitei už pavadinimą „Bangenis“. Antroji vieta atiteko tos pačios mokyklos auklėtinei penkiolikmetei Kristinai Bubulytei už pavadinimą „Gelmė“. Trečioji vieta skirta Anykščių A. Vienuolio gimnazijos moksleivei Indrajai Juciūtei už gana įdomų pavadinimą „Andojas“, kuriuo  įprasminamas paslaptingas pirmapradis pasaulio ir gyvybės šaltinis, siejamas su tamsa, vandeniu ir jo gyvybinėmis galiomis. Iš konkursui pateikto 51 piešinio buvo atrinkti trys geriausi, kuriuos nupiešė Raguvėlės pagrindinės mokyklos dešimtokė Vaiva Galinytė, tos pačios mokyklos šeštokė  Simona Karaliūtė ir Anykščių vaikų lopšelio-darželio „Žiogelis“ šešiametis auklėtinis Simas Mickevičius.

Rajono Tarybos posėdyje buvo patvirtintas rajono savivaldybei nuosavybės teise priklausančio pastato – plaukimo baseino pavadinimas – „Bangenis“. O VšĮ  „Sveikatos oazė“ steigėjai ir darbuotojai pasirinko baseino simboliu antiną su raudonu šaliku. Ši emblema papuoš baseiną, o teatriniu kostiumu aprengtas personažas ateityje linksmins renginių metu.

Anykščiai

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija