2010 m. liepos 2 d.
Nr. 50
(1835)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai

Telšių vyskupijoje

Žemaičių Kalvarijos dekanate

Atgijusi parapija

Medingėnų jaunimas kalba
Švč. Jėzaus Širdies litaniją

MEDINGĖNAI. Parapijos tikintieji stebisi, kad pastaruoju metu labai atgijo jų parapija. Visą gegužės mėnesį atnaujintoje, gėlėmis išpuoštoje Medingėnų Švč. Trejybės bažnyčioje vyko gegužinės pamaldos. Jas nuoširdžiai vedė iš Rietavo atvažiuojantis ir Medingėnų parapiją aptarnaujantis kunigas Arvydas Mačiulis. Iš pradžių buvo kiek neįprasta, kad vakarais iš Rietavo atvažiuoja kunigas ir čia, Medingėnuose, veda gegužines pamaldas. Juolab kad kaimiečiai turi darbo savo ūkiuose. Tačiau kun. A. Mačiulis ir Rietavo parapijos klebonas kun. Antanas Gutkauskas, pasikalbėję su šios nuošalios parapijos žmonėmis, greitai įtikino medingėniškius, kad nelengvą kaimiečio darbą turi lydėti ir kasdieninė malda. Tad visą gegužės mėnesį medingėniškiai gana gausiai rinkosi į jiems neįprastas gegužines pamaldas. Pamaldos patiko ir jaunimui, kuris kartu su suaugusiais gana aktyviai jose dalyvavo.


Telšių vyskupijoje

Šilalės dekanate

Pagerbė šv. Antaną Paduvietį

Telšių vyskupijos tribunolo
oficiolas kun. dr. Marius Venskus
ir Upynos klebonas kun. Eduardas
Steponavičius aptaria atlaidų eigą

UPYNA. Nors šios parapijos bažnyčia yra tituluota Švč. Mergelės Marijos Vardo titulu, tačiau čia populiarūs ir šv. Antano Paduviečio atlaidai. Juolab kad ir Antanų, Antaninų Upynos parapijoje esama išties nemažai. Tad ir šioje parapijoje pirmus metus klebonu dirbantis kun. Eduardas Steponavičius, žinodamas, kad upyniškiai mėgsta šiuos atlaidus, pasistengė tinkamai jiems pasiruošti. Rūpestingas ir ilgametis šios bažnyčios zakristijonas Arkadijus Vaitkus, dar seniau Upynos bažnyčioje „pročkele“ triūsianti Stanislava Sudintienė, pasitelkę į pagalbą parapijiečius, gražiai sutvarkė bažnyčios aplinką, jos vidų išpuošė baltų kaspinų juostomis bei žalumynais papuoštomis girliandomis. Vargonininkė Renata Beišytė su bažnyčios choristais pakoregavo giesmių repertuarą, pritaikydama jį šv. Antano atlaidų iškilmei.


Panevėžio vyskupijoje

Kupiškio dekanate

Parapijos dienos

Kan. Vladas Rabašauskas pasakoja
apie kunigą Antaną Jušką

PALĖVENĖ. Parapijoje jau tapo tradicija melstis už žmones, dalį savo gyvenimo ir šilumos atidavusius mūsų parapijai. Šiais metais meldėmės už amžinos atminties kunigą vienuolį Pranciškų Masilionį, kurio dėka ir šiandien baltuoja Palėvenės šv. Dominyko bažnyčia. Tai jis atstatė bažnyčią po gaisro.

Gegužės 30 dieną šv. Mišias už amžinos atminties kunigą Antaną Jušką aukojo kan. Vladas Rabašauskas ir kunigai Nerijus Papirtis bei Povilas Svirskis. Bažnyčioje veikė fotografijų paroda apie kun. A. Juškos gyvenimą ir nuveiktus darbus, buvo išleistas bukletas. Po šv. Mišių vyko knygos pagal jo parašytą rankraštį „Mano žemiškoji kelionė“ pristatymas visuomenei. Parapijos skaitovai skaitė knygos ištraukas. Ant kapo Panevėžio kunigų kapinėse buvo uždegtos žvakutės.


Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija