2010 m. liepos 2 d.
Nr. 50
(1835)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai

Telšių vyskupijoje

Šilalės dekanate

Pagerbė šv. Antaną Paduvietį

Telšių vyskupijos tribunolo
oficiolas kun. dr. Marius Venskus
ir Upynos klebonas kun. Eduardas
Steponavičius aptaria atlaidų eigą

Pilnutėlė bažnyčia tikinčiųjų...

Iškilmingoje procesijoje jaunimas

Nors dar ir jaunas, bet iškalbingas
kun. dr. Marius Venskus turėjo
ką pasakyti atlaidų dalyviams

UPYNA. Nors šios parapijos bažnyčia yra tituluota Švč. Mergelės Marijos Vardo titulu, tačiau čia populiarūs ir šv. Antano Paduviečio atlaidai. Juolab kad ir Antanų, Antaninų Upynos parapijoje esama išties nemažai. Tad ir šioje parapijoje pirmus metus klebonu dirbantis kun. Eduardas Steponavičius, žinodamas, kad upyniškiai mėgsta šiuos atlaidus, pasistengė tinkamai jiems pasiruošti. Rūpestingas ir ilgametis šios bažnyčios zakristijonas Arkadijus Vaitkus, dar seniau Upynos bažnyčioje „pročkele“ triūsianti Stanislava Sudintienė, pasitelkę į pagalbą parapijiečius, gražiai sutvarkė bažnyčios aplinką, jos vidų išpuošė baltų kaspinų juostomis bei žalumynais papuoštomis girliandomis. Vargonininkė Renata Beišytė su bažnyčios choristais pakoregavo giesmių repertuarą, pritaikydama jį šv. Antano atlaidų iškilmei.

Nors birželio 13-osios sekmadienis išaušo žvarbus ir vėjuotas, upyniškiai nepabūgo blogo oro. Jau į Votyvos šv. Mišias susirinko ne tik šios parapijos tikintieji, bet ir iš aplinkinių parapijų atvykę svečiai. Pirmąsias tos dienos šv. Mišias aukojo klebonas kun. E. Steponavičius. Nuoširdžią ir išsamią homiliją, susietą su šv. Antanu Paduviečiu ir mūsų tikėjimo bei gyvenimo peripetijomis pasakė atlaidus vedęs Telšių vyskupijos Tribunolo oficiolas kun. dr. Marius Venskus.

Prieš prasidedant iškilmingai šv. Antano Paduviečio atlaidų Sumai, prigužėjo pilnutėlė bažnyčia tikinčiųjų. Nemažą dalį sudarė Upynos ir aplinkinių parapijų jaunimas, dalyvavo Šilalės rajono savivaldybės meras Albinas Ežerskis, administracijos direktorius Jonas Gudauskas, Upynos seniūnijos seniūnė Stefa Kažukauskienė, kiti garbūs svečiai.

Iškilmingas tos dienos atlaidų šv. Mišias aukojo svečias kun. dr. M. Venskus. Jam talkino pulkas ministrantų, adorančių ir minėtas Upynos bažnyčios choras, vadovaujamas R. Beišytės. Atlaidų dalyviai buvo pradžiuginti dar viena kun. dr. M. Venskaus pasakyta homilija, susieta su tos dienos iškilme, apmąstant nūdienos žmonių tikėjimą, tarpusavio meilės, pagarbos, bendruomeniškumo „deficitą“...

Svečias kun. dr. M. Venskus nustebino dienos atlaidų dalyvius savo išprusimu, iškalba bei gebėjimu sakyti tokias išsamias homilijas bei nuoširdžiu pabendravimu su tikinčiaisiais. Pasibaigus atlaidams, Šilalės rajono savivaldybės vadovai padėkojo kun. E. Steponavičiui už gražiai suorganizuotus šv. Antano Paduviečio atlaidus, o kun. dr. M. Venskui – už šv. Mišių auką ir homilijas.

Po pamaldų miestelio aikštėje vyko nuotaikingas koncertas. Koncertavo kaimyninės Bijotų seniūnijos kaimo kapela „Bijotaičiai“, paskui parapijos namuose vyko agape.

Vytautas ŠATEIKIS

Autoriaus nuotraukos

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija