2010 m. liepos 7 d.
Nr. 51
(1836)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai

Paroda – Lietuvos valdovui

Bronius VERTELKA

Parodos rengėjus muziejininkus Elena
Markuckytę ir Donatą Pilkauską kalbino
panevėžietis menininkas Zigmas Plėštys
(dešinėje)

Birželio 29-ąją Panevėžio kraštotyros muziejuje atidaryta paroda „Vytautas Didysis tautos atmintyje“. Ji skirta Lietuvos Didžiajam kunigaikščiui Vytautui ir jo pergalei Žalgirio mūšyje paminėti. Parodą rengė muziejininkai Donatas Pilkauskas ir Elena Markuckytė.

Muziejininkė E. Markuckytė pasakojo, kad medžiagą parodai rengė apie pusmetį. Svarbiausias eksponatas – skulptoriaus Bernardo Bučo sukurta Vytauto Didžiojo skulptūra. Ji yra muziejaus nuosavybė. Ekspozicijoje taip pat galima pamatyti kitose Lietuvos vietose esančių Vytauto Didžiojo kunigaikščio paminklų nuotraukas. Čia taip pat yra Vytauto Didžiojo ordinai, medaliai, įvairūs indai, taip pat nežinomo dailininko nutapytas valdovo paveikslas. Didžioji dalis eksponatų surinkta iš miestiečių ir kitų asmenų.

Vytauto Didžiojo gyvenimą ir veiklą atidarant parodą apžvelgė muziejaus direktorius Arūnas Astramskas. Lietuvos bajorų karališkosios sąjungos Panevėžio skyriaus pirmininkas Egidijus Matulevičius pasakojo apie šio skyriaus gražią draugystę su muziejumi.

  Panevėžys
Autoriaus nuotrauka

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija