2010 m. liepos 23 d.
Nr. 56
(1841)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai

Ateitininkijos 100-metis Žemaitijoje

Jurgita Paulauskaitė,

Telšių vyskupijos ateitininkų valdybos narė

Ateitininkai su vysk. Jonu Boruta
prie Ateitininkijos 100-mečio kryžiaus

Vysk. J. Boruta šventina
Ateitininkijos 100-mečio kryžių

Ateitininkijos 100-mečio šventė jau nuo vasario mėnesio sklendžia per ateitininkų kuopas, parapijas, mokyklas, visą Lietuvą. Žemaičiuose vyko šios šventės kulminacija – Jaunimo diena Didžiuosiuose Žemaičių Kalvarijos atlaiduose, kur susirinko daugiau kaip 300 ateitininkų. Dėkojame Dvasios vadams, kunigams parėmusiems kuopas ir malda, ir materialiai, kad ateitininkai susirinkę kartu galėtų pasidžiaugti bendryste Kristuje.

Šventę pradėjome Kęstaičiuose, žemaičių krauju pašvęstoje žemėje pastatydami kryžių. Šio kryžiaus statymą savo auka gausiai parėmė Telšių vyskupijos ateitininkai ir Akmenės valančiukai. Telšių vyskupas J. Boruta SJ šventindamas kryžių pabrėžė, kad kryžius su Rūpintojėliu įprasmina ateitininkiškų principų aktualumą kasdieniame jaunimo vertybių pasirinkime, o visa Ateitininkijos istorija – protėvių sudėtų aukų ir pralieto kraujo pratęsimas.

Atvykę į Žemaičių Kalvariją, prie Kankinių koplyčios sustoję į glaudų ratą perskaitėme Pasiaukojimo Švč. M. Marijai aktą ir aikštėje priešais Baziliką iškėlėme Lietuvos, Žemaičių Kalvarijos ir ateitininkų vėliavas, kurios plazdėjo per visas likusias atlaidų dienas.

Pilnutėlėje kultūros namų salėje susirinkusiuosius džiugino garbūs svečiai, draugai bei patys ateitininkai, sušvitę Kūrėjo suteiktais talentais.

Vyskupas Jonas Kauneckas, prieš 20 metų rūpinęsis Ateitininkijos atkūrimu Žemaitijoje, pabrėžė, kaip svarbu vykdyti Dievo valią ir būti dėkingam už šią galimybę. Kiekvienai šeimai verta susimąstyti, kaip prisidėti prie Ateitininkų organizacijos veiklos puoselėjimo.

Arūnas Raudonis, liudijimu ir šlovinimu pradėjęs Ateitininkijos 100-mečio minėjimą, akcentavo, kad už savo amžinąją laimę turime kautis. Jis už savo vaikų laimę kovoja su institucijomis, kurios planingai kuriamos, kad užgožtų Dieviškąją šviesą.

Papilės ateitininkų meninė programa priminė, kokios gyvybiškai svarbios yra šaknys. Be jų mes nebūtume savimi.  Ateitininkų federacijos pirmininkas Vygantas Malinauskas džiaugėsi Telšių vyskupijos ateitininkų gyvybingumu. Ateitininkai – vienintelė visuomeninė jaunimo organizacija Lietuvoje, švenčianti 100-metį. Tikroji šventės priežastis – žmonės, kuriuos organizacija užaugino, ir darbai, kuriuos jie nuveikė. Jei nebūtų ateitininkų, Lietuva būtų visai kitokia. Ši šventė kviečia mus didžiuotis ir atsinaujinti. Ateitininkija buvo įkurta tam, kad karą už savo vaikus ir draugus laimėtume, kad pakeistume Lietuvą, kad sukurtume naują krikščionišką valstybę.

Telšių vyskupijos ateitininkų valdybos pirmininkas Paulius Auryla priminė, kokią nepaprastą misiją 1989–1990 metais atliko Aloyzas Pundzius. Šis žmogus apvažiavo visą Žemaitiją, įtikinėdamas, kokia reikalinga Ateitininkų organizacija. Vadovaudamos Telšių vyskupijos ateitininkų valdybai, netausodamos savęs, dirbo ir aukojosi Elena Martinkienė, Raimonda Jucytė, Odeta Erminaitė, Jurgita Raudytė ir Roma Čenkutė.

Onutė Darbutaitė, Telšių vyskupijos šeimos centro projektų koordinatorė, ilgametė ateitininkė, pakvietė branginti savo šeimą ir palinkėjo, kad ateitininkų būtų tiek daug, kad Tikėjimas ir Gyvenimas būtų vienas kelias.

Žiogo linksmosios užduotys įsiūbavo visus šventės dalyvius. Pasigrožėję ateitininkų talentų pasirodymais, buvome pasveikinti Mažeikių šaulių kuopos salvėmis už Lietuvą, Bažnyčią ir Ateitininkų organizaciją.

Telšių jaunimo centro organizuotas šlovinimas, tarsi gyva versmė atgaivinęs širdis, pakvietė šv. Mišių aukai, kurių pabaigoje 27 jaunuoliai davė ateitininko įžodį, pasižadėdami dirbti ir aukotis Dievui ir Tėvynei. Ateitininkų himnas, nuaidėjęs Bazilikos skliautais, dar kartą suvienijo mus ateitininkų siekiams.

Autorės nuotrauka

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija