2010 m. rugpjūčio 13 d.
Nr. 58
(1843)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai

Atlaidams besirengiančius audros nuniokotus Pivašiūnus aplankė Prezidentė

Pivašiūnų klebonas mons. Vincas
Baublys (kairėje) Prezidentei
pasakoja apie bažnyčią
Dainiaus LABUČIO nuotraukos

Antradienį, paaiškėjus didžiuliams Lietuvą nuniokojusios audros padariniams, prezidentė Dalia Grybauskaitė  su premjerą Andrių Kubilių pavaduojančia finansų ministre Ingrida Šimonyte aplankė labiausiai nuo stichijos nukentėjusius Varėnos, Alytaus ir Prienų rajonus.

Prezidentės delegacija rajone susitiko su Serapiniškių ir Pamusių kaimo žmonėmis, savo akimis išvydo stichijos padarytą žalą: su šaknimis išrautus arba perpus perlaužtus medžius, nusiaubtus miškus, nutrauktus elektros laidus. „Pagal šalies galimybes lėšų nuo stichijos nukentėjusiems regionams atkurti bus ieškoma ir bus rasta, bet labiausiai šiuo metu trūksta darbo rankų, kurios padėtų susitvarkyti, todėl visus kviečiu į talką“, – prezidentę cituoja spaudos tarnyba.


Mieli skaitytojai,

Štai ir vėl po dviejų savaičių susitinkame su jumis. Per tą laiką mums labai dažnai skambinote, klausdami, kur dingo „XXI amžius“. Nors tuo metu oficialiai nedirbome, bet atsakydavome į jūsų susirūpinimą. Matyt, daugelis nepastebėjote skelbimų apie mūsų trumpas atostogas dėl finansinių sunkumų. Beje, tokią nedidelę pertrauką darėme ir pernai, ir užpernai. (Daugiau „ilsėtis“, kaip politikai, ministrai ar televizijų darbuotojai, negalime, nes mūsų nebuvimą skaitytojai iškart pastebi.) Aišku, mūsų atostogos ir mums patiems pakenkia – jų metu susikaupia daug medžiagos, tad ji operatyviai nepatenka į laikraštį ir praranda savo aktualumą. Atkreipiame mums talkinančių skaitytojų dėmesį į tai, kad ne tik siųstų medžiagą, skelbimus bei kitą informaciją, bet ir pasirūpintų ar net įsipareigotų platinti laikraštį toje vietovėje ar toje vyskupijoje. Galima sakyti, kad mes dūstame nuo medžiagos gausos ir spausdinti galime tik labai svarbią visai Lietuvai arba tą medžiagą, kurios autoriai įsipareigoja išplatinti laikraštį.


Kai mokesčiais apkraunami mažas pajamas gaunantieji

Ekonomistas, socialinių mokslų
daktaras, profesorius Romas Lazutka
Autoriaus nuotrauka

Kodėl Lietuvoje iki šiol neįvesti progresiniai mokesčiai? Ar Lietuva šiandienine mokesčių politika nediskriminuoja kai kurių socialinių grupių? Kokius momentus nutyli finansų ministrė Ingrida Šimonytė? Ar Lietuvos laisvosios rinkos instituto (LLRI) peršamas idėjas galima vadinti utopinėmis? Kodėl Rūtos Vainienės vadovaujama įstaiga pavadinta institutu? Ar į Lietuvos žiniasklaidos organizuojamas diskusijų laidas įmanoma pakliūti LLRI oponentams? Į šiuos „XXI amžiaus“ žurnalisto Gintaro Visocko klausimus atsako ekonomistas, socialinių mokslų daktaras, profesorius Romas LAZUTKA.


Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija