2010 m. rugpjūčio 13 d.
Nr. 58
(1843)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai

Atsisveikinimo ir padėkos šv. Mišios

Klebonas kun.dr. Romualdas Vėlavičius
(centre) ir svečias g. kan. Bernardas
Talaišis bei Šv. Kazimiero parapijos
kunigai Alvydas Vaitkevičius,
Juozas Deveikis, tėvas Juozapas-
Adolfas Pudžemys OFM

Rugpjūčio  1 dieną Klaipėdos Šv. Kazimiero parapijos tikintieji su gėlėmis rankose skubėjo į atsisveikinimo ir padėkos šv. Mišias, kurias aukojo klebonas kun. dr. Romualdas Vėlavičius.

Nuo 2002 m. liepos klebonas puoselėjo Šv. Kazimiero bažnyčią, ugdė parapijiečių dvasingumą ir telkė juos bendrai  veiklai. Su nuoširdžia šypsena sutiko kiekvieną apsilankiusį bažnyčioje, žmonių širdyse palikdamas gilų pėdsaką.


Po Žemaičių Kalvarijos atlaidų

Būgnai kviečia į šv. Mišias Bazilikoje
Vido VENSLOVAIČIO nuotrauka

Didieji Žemaičių Kalvarijos atlaidai, vykę liepos 2–12 dienomis, iškilmingai buvo švenčiami Dievo Motinos – Šeimų Karalienės – Bazilikoje. Ypač suaktyvėjo tikinčiųjų srautas į Žemaičių Kalvariją po liepos 4-osios, kai per Lietuvos televiziją tiesiogiai iš Žemaičių Kalvarijos buvo transliuotos šv. Mišios už šeimas ir parapijų bendruomenes. Ši pagrindinė atlaidų diena buvo skirta Klaipėdos dekanatui. Šv. Mišias aukojo svečias iš Vilniaus vyskupas augziliaras Arūnas Poniškaitis.


Palaimintojo Jurgio Matulaičio atlaidų atgarsiai

Liepos 17-oji – Palaimintojo atlaidų diena, skirta vaikams ir šeimoms bei Marijampolės dekanato tikintiesiems. Prasidėjo ji vaikams skirta kūrybine programa Šv. arkangelo Mykolo parapijos salėje. Kol su vaikais bendravo sesuo Viktorija Plečkaitytė MVS, vaizdžiai pristačiusi Palaimintojo gyvenimą ir darbus, kol sesuo Daiva Bernadeta Staskevičiūtė SF  mokė juos giesmių ir žaidimų, tėveliai  bei kiti tikintieji klausėsi Vilniaus Lazdynų parapijos klebono kun. Jacek Paszeda SDB paskaitos. Lektorius pristatė šv. Jono Bosko auklėjamąją programą, analizavo šventojo prevencinės sistemos pagrindus, jo darbo metodiką ir rezultatus.


Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija