2010 m. rugpjūčio 20 d.
Nr. 60
(1845)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai

Kunigų metų pabaiga

Emilija Janulytė

Šiaulių vyskupijos kunigai
eina Kryžiaus kelią

Kryžių kalne Šiaulių vyskupijos
kunigai eina Kryžiaus kelią

Kunigų metų pabaigos iškilmė
Šiaulių katedroje. Šiaulių vyskupas
Eugenijus Bartulis pašventino
kunigu diakoną Saulių Sausdravą
Jaroslavo Proscevičiaus nuotraukos

Šiaulių vyskupas Eugenijus Bartulis
pašventinto naują kryžių už kunigus
Inesės Ratnikaitės nuotrauka

Birželio 29 dieną Šv. apaštalų Petro ir Pauliaus iškilme Šiaulių vyskupijoje buvo užbaigti Kunigų metai.

Šventė prasidėjo Kryžių kalne, kur iš pat ryto prie Dievo Tarno Jono Pauliaus II kryžiaus susirinko dešimtys Šiaulių vyskupijos kunigų ir Šiaulių vyskupas Eugenijus Bartulis. Kryžių kalno papėdėje kunigai ir būrys tikinčiųjų ėjo Kryžiaus kelią, o vėliau buvo pašventintas kryžius už kunigus – vyskupijos tikinčiosios Janinos Žibėnienės dovana.

Paskui Šiaulių Šv. apaštalų Petro ir Pauliaus Katedroje buvo aukojamos iškilmingos šv. Mišios už Šiaulių vyskupijos kunigus ir seminarijos auklėtinius. Jų metu kunigu pašventintas diakonas Saulius Sausdravas.

„Kiekvienais metais Viešpats pašaukia į savo vynuogyną naujų darbininkų, – kalbėjo Šiaulių Katedros klebonas, dekanas kunigas Remigijus Čekavičius. – Manau, kad su virpuliu širdyje šią svarbią akimirką išgyvena ir diakonas Saulius Sausdravas, ateinantis prie altoriaus gauti didžiulių įsipareigojimų ir didžiulės atsakomybės naštą.“

Šiaulių vyskupas E. Bartulis džiaugėsi nauju kunigu Šiaulių vyskupijoje ir galimybe visiems vyskupijos kunigams padėkoti už kunigystės metus bei nepaprastą kunigystės dovaną. Pasak vyskupo, jam ypač džiugu, kad kunigai giliau įsijaučia į Šv. Mišių auką, aktyviau dalyvauja įvairiose apeigose, Eucharistijos adoracijoje, kad Švenčiausiasis Sakramentas dažniau garbinamas dekanatuose. Vyskupas E. Bartulis sakė, kad šiemet Šventasis Tėvas Benediktas XVI skiria itin didelį dėmesį pašaukimams ir ragina lydėti kunigus kunigystės kelionėje. „Didelės atsakomybės prašoma ne tik iš besimokančių seminarijose, nešančių kunigystės pareigas, bet ir iš tų, kurie liudija, ar kandidatas yra vertas tapti kunigu, – kalbėjo Šiaulių ganytojas. – Todėl šiandien dėkojame Viešpačiui už malonę, kad mūsų diakonas tampa nauju kunigu, meldžiame jam palaimos, o ypač šventųjų apaštalų Petro ir Pauliaus užtarimo. Dėkojame ir už kunigystės malonę, suprasdami, kad turime ją branginti ir toliau ištikimai tarnauti, jog kuo daugiau žmonių nusivestume į Dangų, išlaisvintume iš nuodėmės, kad kuo labiau mūsų Tauta ir Bažnyčia šviestų giliu tikėjimu.“

Po šv. Mišių Šiaulių vyskupijos kancleris kunigas Evaldas Alūza susirinkusius informavo, kad Kryžių kalne pastatytas kryžius – tikėjimo sesers Janinos Žibėnienės dovana, ir perskaitė popiežiaus Benedikto XVI apaštalinį palaiminimą J. Žibėnienei, meldžiant jai gausių Dievo malonių už paramą ir nuolatinį rūpestį Šiaulių vyskupija bei aktyvią pastoracinę veiklą Šiaulių Šv. apaštalų Petro ir Pauliaus katedros parapijoje.

Šv. Mišių metu giedojo jungtinis mergaičių „Credo“ ir suaugusiųjų „Stella Domini“ choras.

 Birželio 29 dieną Šiaulių vyskupijoje buvo paminėta ir dar viena šventė. 1997 m. birželio 29 dieną, minint šv. apaštalus Petrą ir Paulių, Kauno Arkikatedroje Bazilikoje vyskupu konsekruotas kun. Eugenijus Bartulis. Su tryliktąja vyskupystės sukaktimi vyskupą pasveikino naujai įšventintas kunigas S. Sausdravas.

Jaroslavo Proscevičiaus nuotrauka

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija