2010 m. rugpjūčio 27 d.
Nr. 62
(1847)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai

Disidentai savo skaudulius išsakė prie A. Mickevičiaus paminklo

Europos Parlamento narys prof. Vytautas
Landsbergis, kun. Robertas Grigas,
Nijolė Sadūnaitė ir Antanas Terleckas

Rugpjūčio 23 dieną, pirmadienį Vilniaus senamiestyje,  prie paminklo Adomui Mickevičiui, paminėtos Ribentropo-Molotovo pakto 61-osios metinės. Minėjime dalyvavo Europos Parlamento narys prof. Vytautas Landsbergis, Seimo narys Rytas Kupčinskas, monsinjoras Alfonsas Svarinskas, sovietinių laikų disidentai Nijolė Sadūnaitė, Antanas Terleckas ir kiti.

Lietuvos Aukščiausiosios Tarybos-Atkuriamojo Seimo Pirmininkas prof. V. Landsbergis vaikiškais pavadino praeitą savaitę Rusijos ambasadoriaus išsakytus teiginius, kad Rusija nėra atsakinga už anais laikais buvusius priimtus SSRS sprendimus.


,,Kentaurų“ pinklės

Juozas Jablonskis

Lietuvos ekonomika pastaruo-    ju metu laipsniškai atsigauna. Tai pastebima statybų, baldų gamybos ir maisto pramonės sektoriuje. Kai kurios įmonės sudaro sėkmingus sandorius su užsienio partneriais ir į užsienį pradėjo eksportuoti net 30–40 proc. daugiau savo produkcijos, lyginant su praėjusių metų rezultatais. Atsigaunančių įmonių vadovai jau prakalbo, kad nuo spalio mėnesio arba nuo kitų metų pradžios rengiasi pakelti 2009 metų pirmame pusmetyje sumažintus darbuotojų atlyginimus. Tačiau tolesnės šalies ekonomikos perspektyvos miglotos. Nedarbo lygis Lietuvoje didžiulis ir siekia 18,3 proc. o kai kuriuose rajonuose jau pasiekė 20 proc. ribą. Optimistinėmis prognozėmis, 2011 metais Lietuvos ekonomikos pakilimas vyks gerokai sparčiau. Kaimyninėje Lenkijoje bedarbystės lygis šiuo metu sparčiai mažėja ir, naujausiais duomenimis, siekia 11,3 proc., nors dar metų pradžioje bedarbių Lenkijoje buvo net 13 proc.


Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija