2010 m. rugsėjo 3 d.
Nr. 64
(1849)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai

Telšių vyskupijoje

Telšių dekanate

Gražėja bažnyčia ir jos aplinka

Dažoma varpinė. Kairėje –
klebonas kun. Virginijus Palionis

LUOKĖ. Dar tik metai, kai Telšių vyskupo Jono Borutos SJ paskyrimu Luokės parapijoje darbuojasi klebonas kun. Virginijus Palionis. Atvykęs į šią parapiją ir pamatęs erdvią, savotiškos architektūros Visų Šventųjų bažnyčią pats sau tarė: „Bažnyčia graži ir pagal Luokės miestelį netgi didinga, bet jos vidus, išorė ir aplinka šaukiasi tvarkos, pagražinimo“. Tad nieko nebelaukdamas, pasitaręs su parapijiečiais, pastoracine taryba, šios bažnyčios darbuotojais ėmėsi darbų.


Panevėžio vyskupijoje

Biržų dekanate

Tris sekmadienius šventė Žolinę

Bažnyčios choristai su kunigais
(iš kairės) klebonu dekanu
kan. Povilu Miškiniu,
mons. Lionginu Vaičiulioniu
ir Henriku Bernatovičiumi

VABALNINKAS. Švenčiausiosios Mergelės Marijos Ėmimo į dangų (Žolinių) šventė šioje parapijoje yra ir bažnyčios vardo šventė. Čia ji tradiciškai švenčiama tris dienas. Šiemet tai buvo trys sekmadieniai – rugpjūčio 8, 15 ir 22 dienos.

Rugpjūčio 15-ąją, pagrindinę atlaidų dieną, į atlaidus atvyko daug žmonių iš tolimesnių vietovių. Galima džiaugtis, kad buvo daug jaunų adoruotojų prie altoriaus, o per procesiją aplink bažnyčią baldakimą nešė jaunuoliai.


Vilkaviškio vyskupijoje

Prienų dekanate

Įsimintinas Žolinės sekmadienis

Maldininkai procesija
atėjo prie Marijos paminklo

Balbieriškis. Per Žolinę, Švč. Mergelės Marijos Ėmimo į dangų sekmadienį, Balbieriškio parapijos tikintieji prisimins ne tik dėl karšto oro, bet ir dėl gražaus jų parapijos paaukojimo Švč. Mergelės Marijos Krikščionių pagalbos globai Akto dešimtmečio paminėjimo.

Prieš šv. Mišias gausiai susirinkę parapiječiai, išsirikiavę procesijoje, atėjo prie Marijos paminklo. Klebonas kunigas Remigijus Veprauskas priminė parapijos paaukojimo Švč. Mergelei Marijai istoriją. Giesmininkai pagiedojo padėkos giesmę Marijai. Visi dalyviai pakartojo Akto tekstą: „Marija, visų mūsų Dangiškoji Motina! Aukojame Tau save ir savo gyvenimą, visa, ką turime ir kas esame. Aukojame Tau savo šeimas ir parapiją. Padėk mums, dvasia atgimus, gyventi pagal Dievo ir Bažnyčios įstatymus; švęsti šventadienius ir naudotis sakramentų teikiamomis malonėmis; būti doriems, sąžiningiems ir mylėti vienas kitą. Padėk mums būti tokiems, kad teiktume džiaugsmo Tau ir Jėzui. Būdami ištikimi Tavo vaikai norime tuo prisidėti prie visos mūsų Tėvynės dvasinio atgimimo. Mes visiškai pasitikime Tavimi, Mergele Marija! Saugok ir globok mus, mūsų šeimas ir visą parapiją.“


Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija