2010 m. rugsėjo 3 d.
Nr. 64
(1849)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai

Iš Evangelijos – į gyvenimą…

Stasys POVILAITIS

VIII PP kongreso logotipas

Baigus švęsti 800 metų Pranciškoniškosios charizmos jubiliejų, pakeliui į 800-uosius šv. Klaros Neturtėlių seserų ordino metus, kurie bus minimi 2012 metais, Kretingoje įvyko VIII Lietuvos pasauliečių pranciškonų ordino kongresas „Iš Evangelijos į gyvenimą ir iš gyvenimo į Evangeliją“.

Gyvename pasaulyje, kuriame susiduriame su vis prieštaringesniais iššūkiais, keistomis abejonėmis, antikultūriškumu, gąsdinančia globalizacija… Kaip pasauliečiai pranciškonai turi atsakyti į šiuos iššūkius? Kaip šiandien ordinui rasti atsinaujinimo kelią  ir išlikti ištikimam tradicijai? Ar suderinama Evangelijos užduotis ir pasauliečių būtinybė gyventi šiuolaikiniame pasaulyje? „Turėti, tarsi neturėtum, išmokti šios vidinės įtampos kaip galbūt sunkesnio reikalavimo ir įstengti su ja nuolat iš naujo tikrai sugyventi, palaikomam radikalaus sekimo žmonių, – štai Trečiojo ordino prasmė“, – rašė popiežius Benediktas XVI knygoje „Jėzus iš Nazareto“. Kokio radikalaus sekimo šiandien ieško žmonės, ateidami į ordiną ir duodami įžadus? Ką reiškia būti pasauliečiu pranciškonu šiandien?


Šiluvos atlaiduose – nauja knyga tikintiesiems

Knygos „Kauno arkivyskupijos
bažnyčios“ viršelis

Šiluvos Švč. Mergelės Marijos Gimimo atlaidų su džiugesiu laukia kiekvienas Lietuvos tikintysis. Pagarbinti Dievo Motinos, pasidžiaugti Jos ir Sūnaus teikiamomis malonėmis suplūsta minios žmonių, o visa Šiluvos žemė tampa atvira gyvąja bažnyčia.

Šiai didžiai ir džiaugsmingai progai skirta ir nauja knyga „Kauno arkivyskupijos bažnyčios“, kurią leidykla „Terra Publica“ išleido su Kauno arkivyskupijos kurijos pritarimu ir pagalba. Tai 228 puslapių spalvotas puikios kokybės leidinys kietu viršeliu, kuriame aprašomos  Kauno arkivyskupijos bažnyčios. Šis leidinys vertingas tuo, kad knygoje galima rasti visas šventoves, neaplenkiant net ir mažiausių parapijų. Paskutiniaisiais metais darytos naujos nuotraukos iliustruoja bažnyčių aprašymus, kuriuos parengė net devyni autoriai – daugiausia istorikai ar paminklosaugos srities specialistai.


Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija