2010 m. rugsėjo 8 d.
Nr. 65
(1850)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai

Mitinge reikalauta teisingumo

Giedrius Grabauskas-Karoblis

Žilvino JUOZAIČIO nuotrauka

Rugsėjo 4 dieną Kaune, Vienybės aikštėje, prie Karo muziejaus, įvyko pilietinis mitingas, skirtas pagerbti šių metų pavasarį nužudyto kovotojo su pedofilija Drąsiaus Kedžio atminimą ir pareikalauti reformų ir teisinės valstybės atkūrimo. Mitingą organizavo „Drąsiaus kelio“ judėjimas, judėjimas „Vytis“, Kauno jungtinis demokratinis judėjimas, Visuomeninė piliečių sąjunga, Tautos ateities forumas, asociacija „Vienybės forumas“. Renginyje, į kurį susirinko apie 500 kauniečių ir miesto svečių, dalyvavo ir kovotojo su pedofilija giminaičiai.


Medininkų byla: dezinformacijos anatomija, arba Šeši žingsniai prarajos link

Gintaras Visockas

Buvęs Rygos OMON milicininkas
Konstantinas Michailovas-Nikulinas
Autoriaus nuotrauka

Kur slypi visa Medininkų bylos esmė? Pirmiausia, dar 1991 metų liepos 31 dieną iš principo buvo nuspręsta, jog Medininkų žudynes įvykdė OMON. Beje, Tomo Šerno parodymai, duoti Generalinės prokuratūros tardytojui Algimantui Astaškai 1-ojoje tarybinėje ligoninėje, buvo vertingi kaip patvirtinantys būtent šią versiją. Tačiau kartu ir pavojingi, nes jis įvardino Vilniaus OMON’o vadą Boleslovą Makutynovičių. Tai neatitiko susitarimų tarp Lietuvos politikų ir Vilniaus OMON’o vadovybės. Kilo grėsmė, kad visa tai gali iškilti į viešumą, todėl reikėjo užkirsti tam kelią.


Polišinelio paslaptys

Vadimas Juška

Buvęs Klaipėdos miesto apylinkės vyriausiasis prokuroras  Stanislovas Stulpinas interviu „Lietuvos žinioms“ (2010 08 25) išdrįso pasakyti, rodos, jau seniai visiems žinomą Polišinelio paslaptį – pedofilija įtariamas Andrius Ūsas galimai buvo VSD informatorius ir kad būtent A. Ūsas galimai suteikė VSD informacijos apie Darbo partijos juodąją buhalteriją.

Iš S. Stulpino interviu kyla dvi versijos, kurios šiuo metu galimai ir yra pagrindinės. Apie tai netiesiogiai liudija sunkiai suprantama, brangiai kainuojanti L. Stankūnaitės apsauga – šioje byloje itin svarbų vaidmenį, jeigu ne pagrindinį, vaidina svetimos šalies specialiosios tarnybos.


Jau ir kinai bijo nutautėti

Gintaras Visockas

Jeigu reikėtų įvardinti labiausiai sudominusią televizijos laidą, nedvejodamas įvardinčiau „National Geographic“ seriją, kurioje kalbėta apie Kinijos sunkumus. Ne apie ekonomines, demografines ar karines blogybes tąsyk kalbėta – svarstyta, ar kinų nacija nepraranda savo veido. Pasirodo, net ir didžioji Kinija šito bijo. Žinoma, kinai nebijo nutautėjimo, jiems negresia išnykimas. Bent jau šie procesai kinams nėra tokie aktualūs kaip, sakykim, mums, lietuviams, estams ar latviams.


Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija