2010 m. rugsėjo 15 d.
Nr. 67
(1852)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai

Projektą „Gimtasis kraštas:  
įvykiai ir įspūdžiai“ remia:  

  

 

Bendruomenėse

Svėdasų gimtadienį šventė ir... Salako talentai

Vytautas Bagdonas

Šventinėmis dienomis Svėdasai
pasipuošė floristiniais kilimais

Salako meno kolektyvų pasirodymą
susidomėjęs stebėjo ir buvęs
salakietis, dabar Svėdasų klebonas
kun.Vydas Juškėnas (kairėje)

Kaimo kapela „Luodė“ svėdasiškiams
dovanojo daug skambių dainų

Rugpjūčio 20 dieną Svėdasuose paminėtas miestelio gimtadienis. Pirmiausia svėdasiškiai ir svečiai buvo pakviesti į Meno galeriją, kurioje atidaryta kraštiečio pedagogo, dailininko ir literato Donato Šilinio kūrybos popietė. Gimtinės nepamirštantis, nuolat Svėdasus aplankantis D. Šilinis visuomenei pristatė savo eilėraščius, išleistas knygas, tapybos darbus.

Grikiapelių bendruomenės nariai, Svėdasų bibliotekos darbuotojos, svėdasiškiai jaunieji skautai, Aulelių vaikų globos namų ugdytiniai ir jų auklėtojos, Svėdasų miestelio ir Būtėnų kaimo kūrybingosios moterys paruošė dešimt floristinių kilimų, o vaikai savo kūrybinius sugebėjimus ir vaikišką fantaziją išreiškė piešiniuose ant asfalto.

Šeštadienio pavakarę visi rinkosi į aikštę prie kultūros namų, kur buvo organizuota  pagrindinė Svėdasų gimtadienio ir vasaros palydų šventė – įspūdingas svečių iš Zarasų rajono Salako miestelio koncertas. Salako miestelį ir Svėdasus jungia vienas gerai pažįstamas ir svėdasiškiams, ir salakiečiams žmogus – kunigas Vydas Juškėnas. Jaunam vikarui V. Juškėnui,  savo kunigystės kelią pradėjusiam Svėdasuose, po kurio laiko buvo patikėtos Salako Švč. Mergelės Marijos Sopulingosios parapijos klebono pareigos. Prieš ketverius metus kun. Vydas Juškėnas vėl sugrįžo klebonauti atgal į Svėdasų šv. Arkangelo Mykolo parapiją.

Salako kultūros namų meno kolektyvų atlikėjai prieš koncertą įžiebė simbolinį žibintą – jungtį tarp dviejų Aukštaitijos krašto vietovių, o Svėdasų seniūnas Valentinas Neniškis Salako seniūnui Reniui Kisieliui, griežiančiam kaimo kapeloje birbyne, įteikė žurnalisto Vytauto Bagdono parengtą fotografijų albumą apie Svėdasų kraštą „Nusilenkime Vaižganto žemei...“   

Garsi Salako kaimo kapela „Luodė“ (vadovas Osvaldas Macijauskas) vieną po kito atliko gausiais plojimais sutiktus romansus, populiarias dainas. Kapelos muzikantų ir solistų atliekamus kūrinius keitė net du šokių kolektyvai, vadovaujami Danguolės Kisielienės. Koncerto pabaigoje Salako kultūros namų direktorė Audronė Macijauskienė pakvietė atsakomajam vizitui Svėdasų meno mylėtojus, o Anykščių kultūros centro Svėdasų skyriaus direktorė Rožė Lapienienė padėkojo už įsimintiną koncertą. Paskui prie smagiai liepsnojančio laužo jaunimas linksminosi diskotekoje.

Anykščių rajonas
Autoriaus nuotraukos

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija