2010 m. rugsėjo 17 d.
Nr. 68
(1853)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai

Nebijokime savo pašaukimo

Klierikas Antanas Šneideraitis

Žemaičių Kalvarijos Švč. Mergelės
Marijos Apsilankymo Bazilikoje
šv. Mišias aukojo Telšių
vyskupas Jonas Boruta SJ, talkino
gausus būrys Mažeikių dekanato kunigų

Rugsėjo 2-ąją Žemaičių Kalvarijos šventovėje vyko mėnesiniai atlaidai, tradiciškai skirti paminėti naujuosius mokslo metus Telšių Vyskupo Vincento Borisevičiaus kunigų seminarijoje bei vyskupijos licėjuje. Šv. Mišias aukojo Telšių vyskupas Jonas Boruta SJ, talkino gausus būrys Mažeikių dekanato kunigų, seminarijos dėstytojai.  

Telšių vyskupas J. Boruta SJ kalbėjo, jog gyvenime svarbiausi yra du dalykai – pažinimas ir dvasinis gyvenimas. Kiekvienam dvasininkui šie abu dalykai yra ypatingai svarbūs, nes tik tuomet jis galės įsigilinti ir suprasti Šventojo Rašto prasmę ir tinkamai jį skelbti kitiems. „Tai labai svarbus ir atsakingas uždavinys“, – kalbėjo ganytojas.

Pamoksle ekscelencija analizavo visada aktualią jaunimo problemą – pašaukimą. „Šių dienų pagrindinis kunigo uždavinys, kuomet tiek daug netikėjimo, abejonių tikėjimo tiesomis, yra labai nelengvas. Bet ir visada, kai Viešpats pakviesdavo žmones net ir labai malonėmis apdovanotus, pakilius, ypatingai nusimanančius tikėjimo dalykuose, net ir jiems būdavo sunkių akimirkų, abejonių, kaip priimti šią Viešpaties dovaną“, – kalbėjo vyskupas J. Boruta SJ, tarsi guosdamas jaunuosius būsimus dvasininkus, jog ir Dievo Motina Marija, sužinojusi apie kūdikio gimimą, taip pat suabejojo. Pamokslo metu ganytojas ragino klierikus neišsigąsti abejonių savo pašaukimu, tačiau pastarąjį kuo labiau ugdyti ir stiprinti tiek tikėjime, tiek ir mokslo disciplinose.

Pasibaigus Sumos šv. Mišioms vyskupas pasveikino visus seminaristus naujųjų mokslo metų proga ir įteikė po dovanėlę – knygą apie Lietuvos globėją šv. Karalaitį Kazimierą bei Motiną Teresę.    

Autoriaus nuotrauka

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija