2010 m. spalio 8 d.
Nr. 73
(1858)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai

Projektą „Gimtasis kraštas:  
įvykiai ir įspūdžiai“ remia:  

  

 

Bendruomenėse

Maratonas, koncertas ir grybienė

Rūta Averkienė

Marijampolės tautodailininkai
Klemensas Kvainauskas,
Angelė Česonienė ir Danutė
Saukaitienė siūlė savo dirbinių
Autorės nuotrauka

Kokia gi grybų krašte šventė be grybų!? Šiemet Marcinkonių kaimo šventės organizatoriai bendruomenės narius ir svečius sukvietę į penkioliktąją bendruomenės šventę, pradžiugino nuotaikingu koncertu, ir vaišino skania dzūkiška grybiene bei kitais dzūkiškais skanėstais.

Čia buvo galima nusipirkti marcinkoniškių rankų darbo gaminių ir iš Marijampolės atvykusių tautodailininkų dirbinių.

Šiemetinė kaimo šventė prasidėjo tradiciniu bėgimo maratonu, kurį sporto aistruoliai bėgo nuo bažnyčios kalno papėdės iki Kastinio ežero. Paskui Marcinkonių pagrindinės mokyklos sporto salėje vyko krepšinio ir tinklinio varžybos. Vakare laisvalaikio ir pramogų centre koncertą nuotaikinga dzūkiška daina apie lietų pradėjo šeimininkai – Marcinkonių folkloro ansamblis. Šventėje koncertavo Vilkaviškio kultūros centro folkloro ansamblis „Sūduviai“, šmaikščius pastebėjimus iš nūdienos gyvenimo vaidino jaunimo humoro grupė „Dagys“, smagiai grojo Varėnos kultūros centro Kibyšių filialo kapela „Senas sodžius“.

Tradiciškai buvo pasveikinti seniausias ir jauniausias bendruomenės nariai. Seniausias marcinkoniškis – neseniai devyniasdešimt penktąjį gimtadienį šventęs buvęs mokytojas Petras Serenčikas, o jauniausiajam marcinkoniškiui – vos mėnesio sulaukusiam Kazimierui Pugačiauskui – skirtą apdovanojimą atsiėmė tėvelis.

Seniūnas Vilius Petraška džiaugėsi, kad kaimas kasmet vis gražėja – naujais stogais puošiasi namai, o darželiuose žydi vis daugiau gėlių. Paminėjęs tuos sodybų šeimininkus, kurie gražiai savo aplinką puoselėja kasmet, seniūnas sakė, kad šiemet norisi pagerbti tuos, kurių namai pasipuošė naujais stogais arba naujomis spalvomis. Padėkomis ir dovanėlėmis buvo pagerbti Marcelė ir Vladimiras Krupenkos, Elžbieta Miškinienė ir Stasė Mockevičienė bei senelių sodybą pagal dzūkiškas tradicijas puoselėjančios maskvietės Svetlana Grigorjeva bei Irina Čiumakova. Seniūnas dėkojo Marcinkonių turgelio sumanytojoms Rūtai Sakalienei ir Onutei Grigaitei.

Marcinkonys, Varėnos rajonas

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija