2010 m. spalio 20 d.
Nr. 76
(1861)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai

Žūtbūtinės žvalgybų grumtynės NATO kieme

Gintaras Visockas

Politinė NATO aljanso
vadavietė Briuselyje

Mums dešimtis metų buvo kalama į atmintį, kad NATO – agresyvus, piktas žvėris, kiekvienu momentu pasirengęs pulti „taikos tvirtovę“ Sovietų Sąjungą. O iš tiesų buvo atvirkščiai: Šiaurės Atlanto sąjunga sukurta galimai SSRS agresijai Vakarų Europoje atremti.

Berlyno blokada

Pirmiausia buvo Berlyno blokada. Sugriautas Berlynas tapo pasaulio slaptųjų tarnybų veiklos, špionažo centru. Šaltojo karo pradžioje abiejose padalytos Vokietijos dalyse veikė iki 8000 šnipų. Daugiausia jų dirbo Berlyne. Tačiau ši kiekybė nereiškė kokybės. Vakarų šalių žvalgybos, nors ir pasiekė kai kurių laimėjimų, nesugebėjo numatyti kelių rimtų vadinamųjų Berlyno krizių.


Medininkų žudikams ginklus įteikė Baltarusija?..

Kiprijonas Tvirbutas

„XXI amžiaus“ priede „Slaptieji takai“ esu aptikęs įdomių straipsnių apie į Vakarus pabėgusio aukšto rango Baltarusijos vidaus reikalų ministerijos pareigūno Olego Alkajevo knygą „Rastrelnaja komanda“. Internete susiradau šiandien Vokietijoje gyvenančio O. Alkajevo sensacingą išpažintį ir ją atidžiai perskaičiau. Knygoje „Rastrelnaja komanda“ beveik atvirai kalbama, kad už politinių oponentų „dingimą be žinios“ atsakingas dabartinis Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka. O tiksliau tariant, jis neabejotinai susijęs su politinių priešininkų Baltarusijoje žudymais.


Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija