2010 m. spalio 29 d.
Nr. 79
(1864)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai

Patrauklūs ir pamokantys

„XXI amžiaus“ laikraštyje (2010, Nr. 2) perskaičiau straipsnį „Gerumo kristalai“ – trims kunigams“, kuriame rašoma, kad tarp apdovanotųjų kunigų – ir Šv. Antano Paduviečio parapijos klebonas kun. Vytenis Vaškelis. Labai apsidžiaugiau šiuo apdovanojimu, nes vertinu kunigo straipsnius, spausdinamus laikraštyje, ir visada nekantriai jų laukiu. Tai labai nuoširdžios, dvasingos, tikėjimo tiesas aiškinančios homilijos, padedančios žmogui atsiversti, kritiškai įvertinti save tikėjimo kelyje bei artėti prie gilesnio dvasinio pasaulio pažinimo. Ypač naudingi yra šio kunigo proginiai rašiniai, skirti Adventui, Gavėniai bei kitoms religinėms šventėms. Visi kun. V. Vaškelio rašiniai parašyti gyva, sodria kalba, pateikiami įdomūs pavyzdžiai.

Štai kad ir straipsnis „Gerbti save – mylimą kūrinį“. Kunigas, vadovaudamasis Henrio Nouweno knyga „Sūnaus palaidūno sugrįžimas“, tarsi mus paguodžia, kad pernelyg nepultume savęs graužti, juodinti ir ieškoti nuodėmių. Gal dėl susiklosčiusių sąlygų bei aplinkybių, įskaitant ir netinkamą jauno žmogaus auklėjimą šeimoje bei gyvenimą netinkamoje aplinkoje, ir atsirado tos nematomos blogio „sienos“, kurios neleidžia prasibrauti net mažyčiam dieviškos tiesos išlaisvinančiam spindulėliui. Savo rašinį kun. V. Vaškelis užbaigia suteikdamas mums, kad ir didžiausiems nusidėjėliams, viltį, kad kiekvieno mūsų gydytojas yra Kristus, žinantis visus mūsų nuopuolius, sužeidimus. Jis per šv. Faustiną kviečia mus visus pasinerti į Jo begalinį gailestingumą, pasikliauti Jo kančia ir mirtimi ant kryžiaus.

Beveik visus kun. V. Vaškelio straipsnius turiu išsikirpęs ir susegęs į aplankalą (jau būtų stora knyga), kartais juos pavartau, paskaitinėju, pamąstau... Mano sukauptais kun. V. Vaškelio rašiniais kartais naudojasi ir tikybos mokytojai, o kai kurie netgi pradėjo prenumeruoti „XXI amžių“.    

Pranciškus ŽUKAUSKAS

Šilalė

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija