2010 m. lapkričio 24 d.
Nr. 85
(1870)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai

Prigimtinis elgesio dėsnis

Prof. Jonas Grigas

Mokslininkai įnešė didelį indėlį į žmonijos saugumą ir gerovę. Jie atskleidė gamtos dėsnius, kurie paaiškina, kaip funkcionuoja visata, Žemės flora ir fauna – iki pat žmogaus ir jo minčių. Tačiau kodėl planeta Žemė yra tokia, o jos gyventojai pilni ydų –  daugeliui vis dar paslaptis. Pabandykime pažvelgti į šią paslaptį.

Tūkstantmečiais vykęs progresas vedė žmoniją nuo paprasto noro išgyventi iki šiuolaikinių socialinių dėsnių ir paveldėtų papročių sukurtų sudėtingų sistemų. Nepaisant žmonių sukurtų sistemų, žmonių santykiai vis dar yra painūs, o rūpesčių kasdien daugėja.


Lietuviškas kraujas, purpurinė širdis, Holivudas

Alvydas Tamošiūnas

Čarlzo Bronsono
(Karolio Bučinskio) portretas

Poeto, dainininko ir aktoriaus Vladimiro Visockio žmona Marina Vladi atsiminimų knygoje „Vladimiras, arba nutrūkęs skrydis“ (Vilnius, 1992) pasakoja apie pažintį su V. Visockiu, jų vedybinį gyvenimą Maskvoje, išvykas į Prancūziją, Italiją, JAV ir kitas šalis. Knygoje aprašomas ir epizodas, kai rusų bardas lankydamasis Vokietijoje netikėtai pamatė mylimiausią Holivudo aktorių Čarlzą Bronsoną (Charles Bronson). Štai kaip Marina aprašo šį įvykį.


Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija