2010 m. lapkričio 26 d.
Nr. 86
(1871)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai

Dievo tarno vyskupo V. Borisevičiaus 100-osios kunigystės metinės

Kan. teol. lic. Andriejus Sabaliauskas

Šv. Mišių koncelebracijai Telšių
Katedroje vadovauja Vilkaviškio
vyskupas Rimantas Norvila (centre),
dešinėje – vysk. Jonas Boruta,
kairėje – kan. prof. dr. Kęstutis
Žemaitis

Lapkričio 18 dieną Telšių vyskupo Vincento Borisevičiaus kunigų seminarijoje vyko mokslinė konferencija, skirta Dievo Tarno kankinio Vyskupo Vincento Borisevičiaus kunigystės 100-ųjų ir nukankinimo 64-ųjų metinių paminėjimui. Mokslinės konferencijos tema – „Vyskupo V. Borisevičiaus mokymo ir sielovadinio modelio aktualumas šių laikų Bažnyčiai visuomenės kultūrinių ir socialinių iššūkių kontekste“. Tą dieną į Telšių kunigų seminarijos didžiąją aulą rinkosi Telšių vyskupijos kunigai, seminaristai. Kaip įprasta kunigų susirinkimuose, konferencija prasidėjo bendra malda, po kurios konferencijos dalyviams sveikinimo ir įžangos žodį tarė Telšių vyskupas Jonas Boruta SJ, po jo konferencijos dalyvius pasveikino Vilkaviškio vyskupas Rimantas Norvila. Mokslinę konferenciją vedė Telšių Vyskupo V. Borisevičiaus kunigų seminarijos rektorius kan. relig. m. mgr. Jonas Ačas.


Džiaugėmės nuveiktais darbais

Ona Seibutienė,

Rokiškio dekanato Gyvojo Rožinio vadovė

Rokiškėnai meldžiasi
Kupiškio bažnyčioje
Aldonos RAMANAUSKIENĖS nuotrauka

Lapkričio 7 dieną Rokiškio šv. Mato bažnyčioje buvo aukojamos šv. Mišios už gyvus ir mirusius Gyvojo rožinio draugijos narius. Po  šv. Mišių, kaip ir kiekvieną sekmadienį, sukalbėję rožinį apie pusantro šimto draugijos narių iš visų dekanato parapijų rinkomės į naujai pastatytą Jaunimo centrą. Dalyvavo kun. kanauninkas Petras Žiukelis ir vikaras kun. Audrius Vogulis. Obelių parapijos Gyvojo rožinio nariai parodė muzikinę programėlę apie Švč. M. Mariją, giedojo Obelių ir Žiobiškio choristai.


Konferencija apie rožinį

Saločių šv. Juozapo parapijos bažnyčioje vykusioje konferencijoje, skirtoje Rožinio Švč. Mergelei Marijai, dalyvavo Gyvojo rožinio maldininkai iš visų Pasvalio parapijų. Konferencija prasidėjo bendra malda. Po Gyvojo rožinio maldos adoracijos tyloje apmąstėme prisikėlusį Jėzų, pasiliekantį su mumis sakramentiniuose ženkluose. Šv. Mišių aukai vadovavo Panevėžio vyskupo vikaras pastoracijai kun. teol. dr. Gediminas Jankūnas. Dievo žodis kvietė nuoširdžiai maldai ir ne tik patirti reikalingas malones, bet ir Dievo gailestingumą. Aukojime dalyvavo jaunieji Gyvojo rožinio nariai iš Kyburių Švč. Mergelės Marijos Angeliškosios parapijos.


Įteikti slaugos ir sielovados kursų baigimo pažymėjimai

Bronius VERTELKA

Medicinos ir socialinių mokslų
fakulteto dekanas Vytautas Paliukas
bei prodekanė Laima Užaitė kalbasi
su „Lietuvos Caritas“ atstove
Jūrate Matikoviene (centre)

Spalio 8-ąją Panevėžio kolegijos Didžiojoje auditorijoje buvo įteikti slaugos ir sielovados kursų baigimo pažymėjimai, kurių savininkais tapo 23 panevėžiečiai.

Iškilmės prasidėjo netradiciškai – pirmiausia buvo parodytas šypsenų ir plojimų sulaukęs spektakliukas, kurį režisavo savanorė Daiva Svirelienė, o vaidmenis atliko jos bendraminčiai. Tai, kas buvo suvaidinta, gali atsitikti gydytojo, slaugytojo ar savanorio kasdieniniame darbe.


Ką reiškia būti kataliku šiandien

Aušra Adomavičiūtė,

Vilkaviškio vyskupijos „Caritas“ direktoriaus pavaduotoja

Seminaro vedėjai: tikybos mokytoja,
psichologė Asta Gudynienė
ir Bagotosios Šv. Antano
Paduviečio parapijos klebonas
kun. Juozas Fakėjavas

Lapkričio 11 dieną Lazdijų Šv. Onos parapijoje prasidėjo Vilkaviškio vyskupijos „Caritas“ mokymai „Tvirtas žingsnis link savanorystės“, skirti ugdyti „Caritas“ savanorius ir parapijos bendruomenės narius.

Pirmąjį seminarą „Ką reiškia būti kataliku šiandien?“ vedė Marijampolės dekanato Bagotosios Šv. Antano Paduviečio parapijos klebonas kun. Juozas Fakėjavas ir Bagotosios parapijos tikybos mokytoja, psichologė Asta Gudynienė.


Padėti stokojantiems ir vargstantiems

Vilkaviškio vyskupijos „Caritas“
direktoriaus pavaduotoja Aušra
Adomavičiūte pasakoja
apie organizacijos veiklą

Lapkričio 7 dieną Alytaus dekanato Rumbonių Švč. Trejybės parapijos namuose vyko susitikimas su Vilkaviškio vyskupijos „Caritas“ direktoriaus pavaduotoja Aušra Adomavičiūte bei „Lietuvos Caritas“ programos „Kalinių globa ir reintegracija“ socialine darbuotoja, edukologijos magistre Dalia Griūnaite.

A. Adomavičiūtė kalbėjo apie Vilkaviškio vyskupijos „Caritas“ misiją – įvairiais būdais padėti pagalbos stokojantiems ar kitokius sunkumus išgyvenantiems žmonėms. Buvo pristatyta pagrindinė šios religinės bendrijos veikla bei jos vykdomi projektai ir programos. Vykdant projektus Kalvarijos vaikų dienos centras „Žiniukas“ ir pagalbos centras „Rūpintojėlis“ Marijampolėje nemokamai teikia socialinio pobūdžio ir psichologines paslaugas vaikams ir suaugusiems. Programos „Didysis draugas/Didžioji draugė“ tikslas – padėti vaikams, kurie jaučiasi emociškai nesaugiai namuose, mokykloje, gatvėje, kurie yra vieniši ir patiria sunkumų. Šeimų ugdymo programa „Linas“ skirta darbui su rizikos grupės vaikais iš probleminių šeimų. Programa „Savanorių mokymai“ skirta ugdyti „Caritas“ savanorius ir aktyvius parapijų bendruomenių narius, parapijų lyderius, gebančius atnaujinti esamas bei suburti naujas karitiečių grupes.


Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija