2010 m. lapkričio 26 d.
Nr. 86
(1871)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai

Įteikti slaugos ir sielovados kursų baigimo pažymėjimai

Bronius VERTELKA

Medicinos ir socialinių mokslų
fakulteto dekanas Vytautas Paliukas
bei prodekanė Laima Užaitė kalbasi
su „Lietuvos Caritas“ atstove
Jūrate Matikoviene (centre)

Kristaus Karaliaus Katedros
klebonas kun. Tomas Skrudupis
kursų dėstytojams įteikė padėkas

Spalio 8-ąją Panevėžio kolegijos Didžiojoje auditorijoje buvo įteikti slaugos ir sielovados kursų baigimo pažymėjimai, kurių savininkais tapo 23 panevėžiečiai.

Iškilmės prasidėjo netradiciškai – pirmiausia buvo parodytas šypsenų ir plojimų sulaukęs spektakliukas, kurį režisavo savanorė Daiva Svirelienė, o vaidmenis atliko jos bendraminčiai. Tai, kas buvo suvaidinta, gali atsitikti gydytojo, slaugytojo ar savanorio kasdieniniame darbe.

Paskui kursų baigimo pažymėjimus įteikė kolegijos Medicinos ir socialinių mokslų fakulteto dekanas Vytautas Paliukas. Kursų dėstytojus Kristaus Karaliaus Katedros klebonas kun. Tomas Skrudupis paskatino padėkomis. Apie savanorių darbo svarbą mintimis dalijosi Panevėžio vyskupijos „Caritas“ direktoriaus pavaduotoja Gražina Kacevičienė ir „Lietuvos Caritas“ atstovė Jūratė Matikovienė.

Lygiai prieš porą metų šioje auditorijoje tokie pat pažymėjimai buvo įteikti net 31 miesto gyventojui. Vadinasi, jau daugiau kaip pusšimčiui savanorių suteikta teisė dirbti su senais ir pagyvenusiais, vienišais ir sergančiais žmonėmis.

Panevėžys
Autoriaus nuotraukos

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija