2010 m. gruodžio 10 d.
Nr. 90
(1875)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai

Projektą „Gimtasis kraštas:  
įvykiai ir įspūdžiai“ remia:  

  

 

Užkrečiantys pavyzdžiai

Gaspadinių šventė

Petras IVANOVAS

Šventės nugalėtoja Sandra Merkytė

Prieš metus Antalieptės seniūnijos šaunios moterys Irina Zalubienė ir Regina Čiegienė sumanė surengti Gaspadinių šventę. Šio renginio tikslas – susirinkti ūkininkams, pasidžiaugti savo sugebėjimais, pavaišinti vieni kitus gardėsiais, pasipuikuoti savo pagamintais patiekalais. Advento išvakarėse į Antalieptę jau antrą kartą rinkosi gaspadinės ir gaspadoriai. Buvusios vidurinės mokyklos aktų salė vos talpino šventės dalyvius. Stalai lūžo nuo skanumynų, gėrybių ir gėrimų. O dalyvių gausa byloja, kad ateityje nebus pamiršti tradiciniai krašto valgiai, bus perduotos kulinarinės paslaptys vaikams ir vaikaičiams. Šiemet į šią šventę susirinko ne tik kulinarinio paveldo puoselėtojai iš Antalieptės, bet sulaukta dalyvių ir iš kaimyninių kaimų. Savo skaniausius gaminius atvežė ir Utenos rajono Daugailių seniūnijos ūkininkai.


Globos namuose to dar nebuvo!

Gintarė Martinaitienė

Ilguvos socialinės globos
namų gyventojai džiaugėsi
autoklubo „4x4 Šakiai“
padovanota drabužių labdara

To, kas lapkričio 20-ąją vyko Ilguvos socialinės globos namuose, kaip pripažino įstaigos direktorius Sigitas Jankauskas, dar nebuvo. Įstaigos gyventojai sulaukė ne tik netikėtos labdaros, bet ir ant laužo kepamo šerno, verdamos žuvienės, pasivažinėjimo visureigiais ir kitų atrakcijų. Ne vienas globotinis stebėjosi, kas akciją surengusiems vyrams sumokėjo, kad jie tokie draugiški ir geri. Tačiau jiems nemokėjo niekas, nes gerumas tiesiog neįkainojamas.


Bendruomenėse

Atlaidai – bažnyčioje, sakralinių giesmių šventė – gimnazijoje

Pranciškus ŽUKAUSKAS

Bendra giesmė „Dieve, laimink Lietuvą“

Kasmet gruodžio pirmąjį sekmadienį Šilalės dekanato Kvėdarnos parapijos tikintieji švenčia titulinius Švč. Mergelės Marijos Nekaltojo Prasidėjimo atlaidus. Gruodžio 5-ąją kartu su šia Dievo Motinos iškilme jau vienuoliktą kartą vyko ir sakralinių giesmių šventė, skirta Adventui. Šventės sumanytojas ir iniciatorius yra buvęs Kvėdarnos parapijos klebonas kun. Kazys Žąsytis, šiuo metu dirbantis Pajūralio parapijoje. Po jo kasmetines sakralinių giesmių šventes tęsė Kvėdarnoje klebonu dirbęs, dabar Plungės Šv. Jono Krikštytojo bažnyčios klebonas kun. Julius Meškauskas. Šie garbūs kunigai neleido išblėsti jau tradicija tapusiai sakralinių giesmių šventei, į kurią kasmet suvažiuoja jaunieji giedorėliai iš įvairių Žemaitijos vietų. Dabar šia tradicine sakralinių giesmių švente rūpinasi jaunas, energingas ir visokiausių sumanymų kupinas klebonas kun. Juozas Rudys. Jam talkina Kvėdarnos Kazimiero Jauniaus gimnazijos ir Kvėdarnos Prano Liatuko pradinės mokyklos vadovai Stasys Norbutas ir Valdas Urniežius bei pedagogai, ruošiantys jaunimą sakraliniam giedojimui.


Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija