2010 m. gruodžio 24 d.
Nr. 94
(1879)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai

Projektą „Gimtasis kraštas:  
įvykiai ir įspūdžiai“ remia:  

  

 

Užkrečiantys pavyzdžiai

Sveiko maisto šventėje –  ir jaunoji, ir vyresnioji karta

Jolita ŽURAUSKIENĖ

Nugalėtojai su renginio
vedėjomis Dėdenyte ir Agotėle

Ukmergės sveikuolių klubo rengiama sveiko maisto šventė buvo skirta Advento laikotarpiui. Joje dalyvavo mūsų miesto sveikuoliai, Užupio vidurinės, Dukstynos pagrindinės mokyklos, Jono Basanavičiaus gimnazijos, vaikų darželio „Nykštukas“ kolektyvai, Lyduokių, Varinės, bendruomenės nariai, Sližių moterų klubo „Seklyčia“, astmininkų, pedagogų  veteranų „Dar ne ruduo“, „Bočių“ atstovai.


Laikas ir žmonės

Kūryba teikia džiaugsmą ir laimę

Jonas PETRONIS

Parodos autorė Onutė Šukštulienė

Zarasų krašto muziejuje eksponuojama zarasiškės Onutės Šukštulienės tapybos darbų paroda. Tai  jau trečioji šios moters personalinė paroda. Parodą Onutė parengė savo gražaus jubiliejaus išvakarėse, o skiria ją šeimyninio  gyvenimo auksiniam jubiliejui.

Į parodos atidarymą susirinko jos artimi žmonės, bičiuliai, draugai. Zarasų krašto muziejaus darbuotoja Danutė Juodkienė pasakojo apie sudėtingą kūrėjos kelią į meną. Mergina, baigusi Zarasuose vidurinę, svajojo apie tapybą, tačiau  gyvenimas padiktavo savo kelią. Onutė baigė Vilniaus finansų ir kredito technikumą, po jo daugiau nei keturiasdešimt metų dirbo Zarasų fabrike „Zarasaitis“  buhaltere, finansininke. Tik retkarčiais laisvalaikiu paimdavo teptuką ir tapydavo. Darbas, šeima atimdavo daug laiko, tačiau noras tapyti buvo toks didelis, kad vis tiek rasdavo laiko. Suprasdavo ir talkindavo vyras Jonas – gamino rėmelius paveikslams, įrėmindavo juos.  


Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija