2010 m. gruodžio 24 d.
Nr. 94
(1879)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai

Šilalės dekanato diena Žemaičių Kalvarijoje

Pagal tradiciją kiekvieno mėnesio antrą dieną Telšių vyskupijos Žemaičių Kalvarijos Švč. Mergelės Marijos Apsilankymo Bazilikoje vyksta atlaidai. Juose pagal grafiką paeiliui dalyvauja visų Telšių vyskupijos dekanatų tikintieji su savo parapijų kunigais. Dekanato dienose dalyvauja ir Telšių vyskupas Jonas Boruta SJ, jo pagalbininkai. Tą dieną yra aukojamos šv. Mišios, einamas Kryžiaus kelias. Vasarą su iškilminga procesija einami vadinamieji Žemaičių Kalvarijos kalnai, žiemą – Kryžiaus kelias einamas bažnyčioje.

Gruodžio 2-ąją į Žemaičių Kalvarijos atlaidus atvyko Šilalės dekanato tikintieji su savo parapijų kunigais. Tuo rūpinosi naujasis Šilalės dekanato dekanas kan. dr. Algis Genutis. Jam talkino Tenenių, Pajūrio ir Didkiemio parapijas aptarnaujantis klebonas kun. Mykolas Petrauskas, atsivežęs į Šilalės dekanato dieną Pajūrio ir Tenenių parapijų chorus, ministrantus. Nemažai prie šios piligriminės kelionės prisidėjo Kvėdarnos Švč. Mergelės Marijos Nekaltojo Prasidėjimo bažnyčios klebonas kun. Juozas Rudys. Didžiuliame autobuse, kuriuo choristai ir tikintieji vyko į Žemaičių Kalvariją, kun. J. Rudys vadovavo Rožinio kalbėjimui, maldoms bei adventinėms giesmėms.

Apšildomoje Žemaičių Kalvarijos Bazilikoje Šilalės dekanato tikintieji dalyvavo atlaidų šv. Mišiose, kurias aukojo vyskupo kancleris kan. Remigijus Saunorius su Šilalės dekanato kunigais. Homiliją pasakė kan. Andriejus Sabaliauskas. Atlaidų metu giedojo jungtinis Šilalės, Pajūrio, Tenenių ir Kvėdarnos parapijų choras, Kryžiaus kelio procesiją vedė Šilalės dekanato dekanas kan. dr. A. Genutis. Homilijas bažnyčioje vykusiame Kryžiaus kelyje pasakė Šilalės dekanato Pajūrio ir Kaltinėnų parapijų kunigai Mykolas Petrauskas ir Narsutis Petrikas. Už piligriminę kelionę Šilalės dekanato tikintieji dėkingi Šilalės parapijos klebonui dekanui kan. dr. A. Genučiui ir visiems kunigams, dalyvavusiems atlaiduose.

Vytautas STONGVILAS

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija