2010 m. gruodžio 31 d.
Nr. 95
(1880)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai

Vilkaviškio vyskupijoje

Lazdijų dekanate

Konsekruotas naujas altorius

Altorių aliejais patepa Vilkaviškio
vyskupas Rimantas Norvila.
Kairėje – kun. Gintautas Kuliešius,
dešinėje – kan. Gvidonas Dovidaitis

Lazdijai. Parapija šiemet šventė garbingą 450 metų jubiliejų. Minint šią svarbią datą trečiąjį Advento sekmadienį (vadinamą Džiaugsmo) susirinkę švęsti šv. Mišių auką parapijiečiai dalyvavo altoriaus konsekracijoje. Lazdijų šv. Onos bažnyčios naują altorių konsekravo Vilkaviškio vyskupas Rimantas Norvila.

Ne tik altorius, ant kurio bus švenčiama Eucharistija, aukojamos šv. Mišios, bet ir sakykla, žvakidės, altorių užtiesimai yra ilgamečio bažnyčios tarno kanauninko Gvidono Dovidaičio dovana. Kaip sakė vyskupas, „turime būti dėkingi už tokią idėją ir pastangas, tokį elgesį priimdami kaip paskatinimą mylėti savo bažnyčią, ja rūpintis, branginti ir vertinti“.


Panevėžio vyskupijoje

Zarasų dekanate

Zarasiškių „Canticum“ šventė jubiliejų

Zarasų Švč. Mergelės Marijos ėmimo
į dangų bažnyčios choras „Canticum“

Zarasai. Prieš penkiolika metų susibūrė Švč. Mergelės Marijos ėmimo į dangų bažnyčios choras. Į jį atėjo Zarasų inteligentai – pedagogai, medikai, kitų specialybių žmonės. Chorui vadovauti ėmėsi bažnyčios vargonininkas Kęstutis Biveinis. Choras „Canticum“ (lot. – psalmė, giesmė) jau po kelių mėnesių Zarasų bažnyčioje choras atliko sudėtingas „Bartolomėjaus“ Es-dur mišias.


Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija