2011 m. sausio 7 d.
Nr. 2
(1882)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai

Kalėdinė dovana vaikams

Tauragės vaiko dienos centrų
„Esi laukiamas“ ir „Gelbėkit
vaikus“ lankytojai su vadovėmis

Kalėdos – dovanų metas.  Organizacijų „Esi laukiamas“ ir „Gelbėkit vaikus“ dovanos pasiekė jau gruodžio viduryje – tai buvo nuostabi, daug žadanti išvyka į sostinę.

 Ankstyvą sekmadienio rytą vaiko dienos centro prie Tauragės Švč. Trejybės parapijos „Esi laukiamas“ ir dienos centro „Gelbėkit vaikus“ mažieji lankytojai, savanoriai ir jų vadovai išvyko į Vilnių. Važiuojant autobuse skambėjo kalėdinės dainos, giesmės, visi spinduliavo gerą nuotaiką.

Sostinė mus nustebino aukštais tviskančiais ir didingais pastatais. Tačiau vaikščiodami siauromis miesto gatvelėmis pasijutome it gimtajame mieste – čia viskas atrodė taip širdžiai miela ir jauku. Aplankėme Vilniaus Arkikatedrą Baziliką, Aušros vartų koplyčią su Mergelės Marijos paveikslu, Prezidentūros kiemelį. Vaikai įsiamžino prie Katedros aikštėje nuostabiai papuoštos eglės, šalia esančios ledo skulptūros. Sušalę skubėjome į Vilniaus „Lėlės“  teatrą – čia mūsų laukė karštas šokoladas ir arbata,  kalėdiniai kūčiukai  ir nuostabus režisieriaus A. Mikučio  spektaklis „Grybų karas“. Po spektaklio vaikus pradžiugino linksmas ir šmaikštus Kalėdų senelis ir dailininkės Sigutės Ach dovanos – nuostabios knygos vaikams ir apie vaikus.  

Kiekvienas dienos centro lanytojas vežėsi padarytus namų darbus – iškirptas žvaigždeles su savo gerais darbais ir svajonėmis. Atrodo, kokios paprastos tos svajonės – „kad nebūtų patyčių, kad visi vienas kitą mylėtų, kad kitąmet  neuždarytų centro...“ Ir kartais tereikia tik kažkieno mažo žingsnelio, kad tos svajonės virstų realybe.

Pasivaišinę picomis, pasisėmę gerumo, sušildyti gražių akimirkų, grįžome į Tauragę – pavargę, bet kupini stebuklingos kalėdinės dvasios.

Šios Kalėdų dovanos mums atnešė šilumą ir džiaugsmą. Nuoširdžiai dėkojame „Šiltųjų širdžių klubo prezidentei“ Romai Barauskienei, taip pat labai daug prie mūsų kelionės organizavimo prisidėjusioms šio klubo narėms Rimai Liatukienei bei Olei Matusienei, savanoriams Julijai, Dominykui, Giedrei, Justei, Gintarei ir visiems vadovams.

Ernesta STIRBYTĖ

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija