2011 m. vasario 4 d.
Nr. 10
(1890)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai

Palaimintojo Jurgio Matulaičio draugijos konferencija

Sausio 27 dieną, minint palaimintojo Jurgio Matulaičio mirties – gimimo dangui – dieną, draugijos nariai  buvo pakviesti į ketvirtąją metinę konferenciją „Viską patraukti prie Kristaus“. Į Marijampolės dramos teatro salę susirinko žmonės iš penkiolikos draugijos skyrių – iš ten, kur draugijos jau aktyviai dirba ir klesti, ir iš ten, kur jos dar tik kuriasi. Stenduose eksponuotoje medžiagoje atsispindėjo bendruomenių gyvenimas, tradicijos, siekiai ir svajonės – ugdyti dvasingumą, siekį artėti ir kitus artinti prie Dievo Palaimintajam užtariant. Džiaugėmės, kad tarp mūsų buvo ne tik draugijos nariai, bet ir daug marijampoliečių, svečių iš įvairių organizacijų, judėjimų. Šie metiniai renginiai taip pat jau turi savas tradicijas. Skambant  muzikai buvo įnešta draugijos vėliava, po to, vargonininkei Almai Sakalauskienei vadovaujant, sugiedota draugijos  giesmė „Kur tiesias lygios lankos“. Po draugijos tarybos pirmininko Vito Buškevičiaus ir sekretorės sesers Viktorijos Plečkaitytės MVS įžanginio žodžio vyskupas emeritas Juozas Žemaitis MIC renginį pradėjo bendra malda. Pranešimą skaitė sesuo Ignė Marijošiūtė MVS. Pranešėja išryškino Palaimintojo siekį „telkti ir organizuoti apie save geros valios žmones; (...) drauge su jais ir per juos visur Kristų įnešti, (...) viską prie Kristaus patraukti...“ Pranešime buvo lyginamos mūsų dienų realijos su Palaimintojo išsakytomis mintimis, su Jo rūpesčiu dėl tikėjimo ir Bažnyčios. Sesuo Ignė gražiai apibendrino draugijų veiklą, palinkėdama šiam sąjūdžiui, kaip paukščiams sukti lizdelius savo parapijose, dalytis dvasios šiluma bendruomenėse ir skleisti ją užgrobiant, apimant, užkariaujant ir viską Kristuje atnaujinant.

Po konferencijos visi susirinko prie savo globėjo Palaimintojo Jurgio relikvijų Bazilikos  koplyčioje, kur maldos pusvalandį pravedė Švč. Mergelės Marijos Nekaltojo Prasidėjimo Vargdienių seserų kongregacijos vienuolės. Skambėjo Palaimintojo  mintys, Šventojo Rašto ištraukos ir giesmės.

Šv. Mišioms vadovavo Kariuomenės ordinaras vysk. Gintaras Grušas, koncelebravo aštuoni vyskupai, apie penkiasdešimt  kunigų.  Vyskupas  G. Grušas homilijoje kalbėjo apie Dieviškąjį gailestingumą, kuris patiriamas per Atgailos ir Susitaikinimo sakramentus, yra Dieviškosios meilės išraiška Kristaus kryžiuje. Kalbėtojas priminė Palaimintojo šūkį „blogį nugalėk gerumu“ ir teigė, kad toks gyvenimo principas pasiekiamas tik nešant savo kryžių – kaip Kristus ir Palaimintasis Jurgis Matulaitis.

Po agapės, kuri vyko dramos teatre, draugijos nariai vėl  rinkosi į salę bendrystei ir liudijimams. Kalbėjo visų skyrių atstovai, liudydami apie išgijimus, dvasinius ir fizinius, apie palaimą, išgyvenamą bendruomenės susirinkimuose, apie dvasinį ryšį, susibūrus į draugiją, apie negalios ir vienišumo nugalėjimą. Buvo daug nuoširdžių liudijimų, džiaugsmo, kad galima atvirai bendrauti, dalintis meile, užuojauta, gailesčiu, pagalba silpnesniam, mažesniam. Visus mus vienija ir jungia Palaimintasis, Jo gyvenimo pavyzdys ir  mintys, raginančios degti uolumo ugnimi, gyventi dorai ir šventai.

Po liudijimų Marijampolės skyriaus nariai parodė meninę programą Eikite į visą pasaulį...,  kurioje susipynė Šventojo Rašto ir Palaimintojo žodžiai.  Lietuvių klasikų eiles skaitė Vida Mickuvienė, dainavo ir giedojo sesuo Daiva SF bei Gintarė Vitkauskienė.

Baigiamoji malda ir palaiminimas, kurį teikė Marijampolės šv. arkangelo Mykolo parapijos klebonas kunigas Andrius Šidlauskas MIC, visus dar kartą sutelkė prie pagrindinės konferencijos minties ir palydėjo liudyti ir skleisti tikėjimą visomis priemonėmis.

Vida Mickuvienė,
Palaimintojo Jurgio Matulaičio
draugijos  Marijampolės skyriaus vadovė

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija