2011 m. vasario 18 d.
Nr. 13
(1893)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai

Atminimo lenta prezidentui Aleksandrui Stulginskiui

Stasys POVILAITIS

Memorialinės lentos atidengimo
iškilmių dalyviai prie namo,
kuriame 1958–1960 metais gyveno
Aleksandras Stulginskis

Vasario 8 dieną Kaune buvo atidengta antroji atminimo lenta, skirta Lietuvos Respublikos prezidentui Aleksandrui Stulginskiui. Lenta įrengta Vilijampolėje, ant Vidurinės gatvės 13-ojo namo, kuriame 1958–1960 metais su žmona gyveno Prezidentas.

Šventėje dalyvavę Vilijampolės mokyklų moksleiviai deklamavo eiles, dainavo patriotines dainas. Aleksandro Stulginskio katalikiškos vidurinės mokyklos moksleivė perskaitė prezidento A. Stulginskio laišką anūkei.

„Mūsų Prezidentas buvo su savo tauta, kai buvo klojami demokratijos pagrindai Lietuvoje, taip pat ir atėjus sovietams, kurie siekė palaužti mūsų valią“, – pasakojo VDU Istorijos katedros vedėjas docentas Pranas Janauskas.

Buvusi namo savininkė Genovaitė Navickienė, kuriame daugiau nei prieš pusšimtį metų gyveno A. Stulginskis, džiaugėsi jai suteikta garbe. Jai teko garbė ne tik pažinti šį Lietuvos milžiną, bet ir išmokti iš jo daugelį reikalingų gyvenimo tiesų.

Miesto mero pavaduotojas Algimantas Kurlavičius atidengė atminimo lentą, ją pašventino Kauno Šv. Juozapo parapijos vikaras kunigas Darius Varnelis.

„Tikiu, kad mūsų jaunoji karta galės mokytis ir sekti Prezidento pavyzdžiu, ko ir norėčiau visiems palinkėti. Be to, labai norėčiau padėkoti visiems, kurie padėjo įamžinti Prezidento atminimą“, – sakė atminimo lentos įrengimo iniciatorius Raimundas Kaminskas.

Atminimo lentos atidengimo ceremonijoje dalyvavo miesto Socialinių, sveikatos ir šeimos reikalų komiteto pirmininkė Loreta Kudarienė, Savivaldybės administracijos atstovai, Aleksandro Stulginskio ir Kauno Jono ir Petro Vileišių katalikiškųjų vidurinių mokyklų mokytojai, moksleiviai, Dainavos ir Vilijampolės seniūnijų vadovai.

Autoriaus nuotrauka

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija