2011 m. vasario 25 d.
Nr. 15
(1895)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai

Minėjime – daug svečių

Lietuvos valstybės atkūrimo dienos išvakarėse Minaičiuose, kur buvo 1949 m. buvo pasirašyta Lietuvos Laisvės kovos sąjūdžio deklaracija apsilankė Seimo pirmininkė Irena Degutienė, Seimo nariai Kazimieras Kuzminskas ir Algimantas Salamakinas, Radviliškio rajono meras Antanas Čepononis. Seimo Pirmininkė padėjo gėlių prie paminklo signatarams, susitiko su dabartine memorialinės sodybos šeimininke, 1949 m. įvykių liudininke, jauniausiąja Stanislovo Mikniaus dukterimi Julijona Mikniūte-Petrėtiene, partizanų atminimą pagerbė ir Radviliškyje dislokuoto Oro gynybos bataliono kariai. Vakare Radviliškio miesto kultūros rūmuose I. Degutienė atidarė rajono tautodailininkų parodą, skirtą Lietuvos valstybės atkūrimo dienai paminėti. Čia eksponuojamos 1949 metų Deklaracijos signatarų nuotraukos bei radviliškiečio tautodailininko Edmundo Gaubo horeljefas „Žalgiris. Lietuviai sugrįžo“. Taip pat galima susipažinti su jaunimo klubo „MIX“ sukurtu kovų su bermontininkais prie Radviliškio l919 metais maketu.

Valstybės atkūrimo dienos minėjime I. Degutienė kalbėjo, kad 1918 metais Nepriklausomybę paskelbusiai Lietuvai Europa nebuvo svetinga. Pragmatiškumas, realybės politika varžėsi su tiesos ir laisvės, idealizmo ir žmogiškumo politika. Atkūrusi savo valstybę Lietuva per dvidešimt dvejus metus taip sustiprino tautos dvasią, kad paskui galėjome atlaikyti net pusę amžiaus trukusią sovietų okupaciją. Šventės proga Radviliškio rajono mero padėkos buvo įteiktos dvylikai rajono gyventojų. Koncertą „Negaliu nemylėt“ padovanojo Radviliškio miesto garbės pilietis Vytautas Juozapaitis su žmona Egle bei Lietuvos valstybinis pučiamųjų orkestras „Trimitas“.

Vasario 16-ąją, vidudienį, Minaičiuose, Miknių-Petrėčių sodyboje, prie memorialo Lietuvos partizanams, vyko Atminimo valanda.

Laima MACYTĖ

Radviliškis

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija