2011 m. kovo 18 d.
Nr. 21
(1901)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai

Mūsų idėjos kuria Lietuvos ateitį

Gabrielė Bubokaitė,

Nacionalinės viktorinos „Laisvės liepsna“ laureatė, Mažeikių „Gabijos“ gimnazijos mokinė

Zenono ŠIAUČIULIO nuotrauka

Aš sveikinu Lietuvos valstybę bei visus jos piliečius 21-ąjį kartą minint savo Nepriklausomybės atkūrimo dieną. Didžiuojuosi, kad gimiau laisvoje šalyje.

Dėkoju Nepriklausomybės akto signatarams, laisvės gynėjams ir visiems tiems žmonėms, kurie vedė Lietuvą pirmyn. Grožiuosi modernėjančia, tačiau senolių papročių ir tradicijų nepamirštančia Lietuva. Aš mokausi ir tobulėju, kad ateityje galėčiau prisidėti prie tėvynės gerovės.

Kasdien sutinku vis daugiau besišypsančių žmonių, gerbiu tuos, kurie garsina Lietuvos vardą visame pasaulyje. Pavasarį matau žydinčias obelis, o rudeniop laukuose augančius kviečius ir jaučiu, aš jaučiu – myliu Lietuvą. Kartu čia susirinkę mes minime tautos šventę. Mes, jauni ir pilietiški, priimame naujus iššūkius ir kovojame su stereotipais, mes, jaunuoliai, atviri naujovėms ir pasauliui, Europos vidury gyvename, kuriame bei dirbame, mes svajojame ir mūsų idėjos kuria Lietuvos ateitį. Bendraujame su viso pasaulio piliečiais ir patys tokiais jaučiamės. Branginame Lietuvos istoriją ir protėvių atminimą, saugome tėvynę nuo pykčio ir melo. Palaikome vieni kitus, kai mums to labiausiai reikia. Mes vieningai kovojame dėl bendrų tikslų. Mes už Lietuvą!

 Kalba, pasakytos kovo 11-ąją iškilmingame Seimo minėjime, skirtame Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dienai

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija