2011 m. kovo 25 d.
Nr. 23
(1903)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai

Pirmasis socialinis būstas Šakiuose per 20 nepriklausomybės metų

Gintarė Martinaitienė

Šiuolaikiškai pastatytas naujasis
24 butų socialinis būstas traukia
akį. Akivaizdu, kad iš beveik 240
laukiančių eilėje bus ir nepatenkintų,
tačiau visų poreikių patenkinti
tiesiog neįmanoma

Per dvidešimt nepriklausomybės metų Šakiuose pastatytas pirmasis 24 butų socialinis būstas jau mėnesį džiugina naujuosius gyventojus. Pirmumo teisę pagal įstatymą gauti būstą turėjo našlaičiai ir neįgalieji, tačiau keletas butų atiteko ir jaunoms šeimoms.

Įteikė raktus

Šakiuose, Kęstučio gatvėje, pastatytas socialinis būstas yra pirmasis būstas pastatytas per dvidešimt nepriklausomybės metų. Neseniai namas, kuriame suprojektuoti 8 vieno kambario ir 16 dviejų kambarių butų buvo priduotas statybų užbaigimo komisijai ir perduotas seniūnijai, o vasario pabaigoje gyventojams buvo oficialiai įteikti raktai. Raktus gyventojams teikdami meras Juozas Bertašius, administracijos direktorius Juozas Puodžiukaitis, Ūkio skyriaus vedėjas Kęstutis Kuncaitis, seniūnas Alfonsas Jakas, pavaduotojas Alvydas Balaševičius, UAB „Šakių vandenys“ padalinio vadovas Mindaugas Viltrakis ragino gyventojus gyvenamąsias patalpas prižiūrėti atsakingai, saugoti ir tausoti tai, ką gavo. „Suprantama, kad šiandien jums yra šventė. Svarbiausia, kad užtektų pinigų, būtų sveikatos ir viskas jums sektųsi“, – teikdamas raktus kalbėjo J. Bertašius. „Žinoma, ir per daug neįsijauskit, nes visgi būstas yra socialinis. Turit suprasti, kad tai jūsų turtas, už kurį jūs atsakote, kurį turite saugoti, taupyti bei naudoti racionaliai“, – kalbėjo seniūnas A. Jakas.


Plaukimo baseinas – dovana ateities kartoms

Gintarė Martinaitienė

Simbolinę juostelę atidarymo
iškilmėse perkirpo (iš kairės)
Prienų bendrovės „Rūdupis“
vadovas Naglis Jaruševičius,
rajono meras Juozas Bertašius,
prezidentas Valdas Adamkus,
Tautinio olimpinio komiteto
prezidentas Artūras Poviliūnas

Vasario 18 dieną ilgai lauktas vienas svarbiausių objektų Šakiuose – plaukimo baseinas – oficialiai atvėrė duris. Atidarymo iškilmėse dalyvavo gausus būrys žinomų žmonių, politikų, Seimo narių. Prezidentas Valdas Adamkus sakė, kad Šakius galima laikyti pavyzdžiu, kaip reikia įgyvendinti tokio lygio projektus. Pasak daugelio, šis baseinas bei jo atidarymas svarbus įvykis ne tik Šakiams, bet ir visai šaliai.


Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija