2011 m. balandžio 22 d.
Nr. 31
(1911)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai

N. Venckienės knyga atskleidžia paslaptis

Balandžio 16 dieną Garliavos kultūros namuose įvyko 2010 metų balandžio mėnesį nužudyto kovotojo su pedofilija D. Kedžio sesers teisėjos Neringos Venckienės knygos „Drąsiaus viltis – išgelbėti mergaitę“ pristatymas. Į renginį susirinko daug žmonių, kultūros namų salė buvo sausakimša.

Knygos įžangoje rašoma: „Niekada nemaniau, kad man teks patirti tokį skausmą – laidoti pačiame jėgų žydėjime nužudytą brolį Drąsių. Kad man teks kovoti už nužudyto brolio dukrelės laimingą vaikystę, jos ramų gyvenimą. Viena, kas mane palaiko ir verčia kovoti, – tai TIESA. Tiesa, kurią mažametė mano brolio dukrelė pasakojo apie patirtą brutalią seksualinę prievartą. Tiesa, kurią mergaitė pasakoja apie asmenis, nevertus žmogaus vardo. Tiesa, jog mano brolis, gindamas dukrelės interesus ir siekdamas, kad iškrypėliai būtų nubausti, už tai buvo nužudytas. Tiesa, jog Lietuvoje egzistuoja pedofilų tinklas, kurį sudaro įtakingi ir aukštas pareigas einantys asmenys.“

Renginio pradžioje kalbėjęs kun. Jonas Varkala sakė: „D. Kedžio nužudymas sukrėtė mane kaip žmogų, kaip pilietį. Kokią mes Lietuvą kuriame, jeigu už teisingumą kovojęs žmogus buvo persekiojamas, pagrobtas ir nužudytas? O už kelių savaičių įvykęs bandymas atimti D. Kedžio dukrelę buvo dar viena staigmena. Bet neteisybė nėra baisi, jei išsaugai tai, kas esi. Tikrų vertybių vedini žmonės išsaugojo mergaitę, neatidavė jos į neaiškias rankas. Pastaruoju metu matau daug nusivylimo, daug nevilties. Neturime palūžti, turime išsaugoti viltį. Žymus psichologas V. Franklis kadaise sakė, kad būtent sunkiose situacijose mes atsiskleidžiame ir matome, kas yra kas“.

Paskui kalbėjusi Neringa Venckienė teigė: „Per tuos metus teko patirti daug melo, daug klastos, daug atviro cinizmo. Kai kurie žurnalistai skleidė atvirą melą. Štai žurnalistė L. Lavastė, kurios aš net nemačiau savo akyse, prirašė apie mane ir mano šeimą daug nebūtų dalykų. Tačiau greta pamačiau ir daug šviesos: daug žmonių, kurių iki tol nepažinojau, stojo greta ir padeda kovoti su melo ir klastos sistema. Parašiau šią knygą, nes norėjau, kad joje būtų išdėstyti autentiški duomenys ir atskleista tiesa“.

Knygos pristatyme kalbėjo Seimo narys Saulius Stoma, verslininkas, rašytojas Šarūnas Navickis ir dar keli pranešėjai. Poetas Remigijus Paciukonis perskaitė eilėraštį „Tautos dukra“, Juozas Vaikšnoras – patriotinį eilėraštį apie kovas už laisvę.

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija