2011 m. gegužės 4 d.
Nr. 33
(1913)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

MŪSŲ
RĖMĖJAS

Kultūros zona


XXI Amžius

Kultūra

Jono Aisčio premijos konkursas

Kaišiadorių rajono savivaldybė skelbia, kad iki birželio 20 dienos laukia siūlymų poeto ir eseisto Jono Aisčio literatūrinei premijai gauti. Premija konkurso būdu skiriama už reikšmingiausius pastarųjų dvejų metų meninės kūrybos darbus, kuriuose jaučiamas aistiškos dvasios puoselėjimas, už J. Aisčio kūrybos palikimo tyrinėjimą ir populiarinimą, paskelbtus mokslinius ir publicistinius darbus apie poeto gyvenimą, kūrybą, pilietiškumą ir kitus aspektus, papildančius poeto biografiją.

Kandidatus premijai gauti gali siūlyti Lietuvos rašytojų sąjunga ir kūrybinės organizacijos, mokslo ir kultūros įstaigos, aukštosios mokyklos, iniciatyvinės grupės, pavieniai asmenys, pateikdami Kaišiadorių rajono savivaldybei rekomendacijas ir darbus, už kuriuos siūloma premija, adresu: Bažnyčios g. 4, LT-56121 Kaišiadorys, Lietuva, J. Aisčio premijai.

Laureatui, kurį išrinks Kaišiadorių rajono savivaldybės mero sudaryta komisija, liepos 3 dieną Rumšiškėse, minint J. Aisčio gimtadienį, bus įteiktas diplomas ir piniginė premija. Jono Aisčio premija gali būti skiriama tam pačiam asmeniui tik vieną kartą ir tik jam gyvam esant.

Informaciją teikia Rita Janušaitytė, tel. (8 346) 20 492.

Kaišiadorių rajono savivaldybės meras
Romualdas Urmilevičius

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija