2011 m. gegužės 18 d.
Nr. 37
(1917)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

MŪSŲ
RĖMĖJAS

Kultūros zona


XXI Amžius

Naujienų vaivorykštė

Premijos laureatė – muziejaus direktorė

Bronius VERTELKA

Iš kairės: kaunietė rašytoja
Aldona Ruseckaitė, vilnietė
literatūros kritikė Janina
Riškutė, G. Petkevičaitės-Bitės
literatūrinės premijos fondo
tarybos pirmininkas, Smilgių
bibliotekininkas Edvardas
Vaičius ir Panevėžio rajono
vicemeras Antanas Pocius

Ištrauką iš A. Ruseckaitės
romano „Marios vandens“ skaito
J. Miltinio dramos teatro aktorė
Eleonora Matulaitė

Gegužės 5-ąją po restauravimo atjaunėjusiame Puziniškio dvarelyje buvo įteikta Gabrielės Petkevičaitės-Bitės literatūrinė premija. 23-iąja premijos laureate tapo rašytoja ir poetė, Kauno Maironio literatūros muziejaus direktorė Aldona Ruseckaitė.

Ištraukas iš  kaunietės  2010 metais išleisto romano „Marios vandens“ skaitė J. Miltinio dramos teatro aktorė Eleonora Matulaitė, kalbėjo knygos redaktorė, Rašytojų sąjungos leidyklos „Vaga“ darbuotoja, literatūros kritikė Janina Riškutė, Rašytojų sąjungos pirmininko pavaduotoja, poetė ir prozininkė Birutė Jonuškaitė. Rajono vicemeras Antanas Pocius kaunietei kūrėjai įteikė literatūrinės premijos laureatės diplomą.

A. Ruseckaitė sakė, jog dalį premijos ji žada skirti asociacijai „Bitės namai“. Iš Suvalkijos kilusi prozininkė kalbėjo, jog kursinį darbą apie G. Petkevičaitę-Bitę rašė dar studijuodama lietuvių kalbą ir literatūrą Vilniaus universitete, o prieš 25-erius metus su paskaitomis apie šią garsią moterį važinėjo po visą Lietuvą.

Renginyje pasirodė senovinių šokių kolektyvas „Alemanda“.

Grįždama į namus A. Ruseckaitė su savo bendrakeleiviais užsuko į Panevėžio Ramygalos gatvėje esančias kapines ir prie G. Petkevičaitės-Bitės kapo uždegė žvakutes, padėjo  gėlių. A. Ruseckaitė liko nustebusi, kad ant rašytojos antkapinės plytos netgi nėra  iškalto jos vardo, o užrašas labai jau neryškus. Nejaugi G. Petkevičaitė-Bitė pelnė tik tiek?

Puziniškis, Panevėžio rajonas
Autoriaus nuotraukos

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija