2011 m. gegužės 18 d.
Nr. 37
(1917)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai

Šešėliai ir šešėliukai

Dr. Rūta Gajauskaitė,

kriminologė

Mūsų valdžia nusprendė kovoti su šešėliais. O šešėlių daugiausia ten, kur daug žmonių. Labiausiai lankoma vieta yra turgus. Kiekvienas prekeivis turi šešėlį, pirkėjas taip pat. Todėl ten ir nuspręsta mesti visas pajėgas ir techniką, kad visi tamsumai būtų prašalinti, kaip Lietuvos himne liepiama...

Tiesą pasakius, galima buvo ir be tokių išlaidų apsieiti, nes žmonių, sakykime, sveikatos apsaugos sistemoje daug daugiau nei turguje. Ir be specialių aparatų žurnalistai ten atkapstė 700 milijonų litų, Ligonių kasos į banką „taupiai“ pasidėtų... O tuo metu ligoniai buvo priversti  pirktis tvarsliavą, vaistus ir daktarams siūlyti „padėkos“ vokelius.


Rašytojo išsivadavimas

Rašytojas Mantas Areima

Rašytojas Mantas Areima oficialiai pareiškė išstojąs iš Darbo partijos gretų, nes nusivylė partijos lyderiu ir jo vykdoma politika. M. Areima, patikėjęs charizmatiško lyderio Viktoro Uspaskicho skleidžiamais idealais, įstojo į partijos gretas 2006 metais, grįžęs iš Anglijos, kur prabudo būsimo rašytojo patriotizmas.

Grįžus į Lietuvą gimė pirmasis M. Areimos romanas „Nostalgija“, išleistas 2007 metais, autoriui laimėjus LRS leidyklos pirmosios knygos konkursą. Nuo tada ir prasidėjo M. Areimos rašytojo kelias ir politinė karjera. 2007 metais M. Areima tapo Seimo nario politiniu patikėtiniu. Parlamentinė veikla kurį laiką prislopino rašytojo talentus, nes tuo laikotarpiu jis kandidatavo į Šiaulių miesto savivaldybės tarybą, vėliau – į LR Seimą. Vėliau jis visas rinkimų intrigas aprašė naujame savo romane „Patriotas“ (2009), kuriame taikliai  ir kritiškai apžvelgė politikos virtuvę, partijos lyderį ir kai kuriuos aktyvistus, norėjusius paversti jauną rašytoją marionete. Po knygos „Patriotas“ pasirodymo rašytojas nuo politikos visiškai atsiribojo ir atsidavė šeimai. Pasibaigus Seimo nario kadencijai, M. Areima nuo 2009 metų aktyviai politinėje veikloje nebedalyvavo. Per tą laikotarpį rašytojas išleido keletą publicistinių-pažintinių knygelių apie Lietuvos įkalinimo įstaigas ir kalinių gyvenimą jose. M. Areima – diplomuotas teisininkas, bet jo gyvenime pirmąją vietą užima kūryba. Jis pasirinko laisvo menininko kelią. 2011 metais autorius pristatė „Patriotišką giesmę“ ir daugiau patriotinių dainuojamosios poezijos kūrinių. Pasirodė nauja M. Areimos knygelė „Kiekvienam lietuviui „Patriotiška giesmė“. Paskui poetas sulaukė pasiūlymo užimti savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojo postą, bet jo atsisakė ir nutraukė visus ryšius su partija.


Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija