2011 m. birželio 3 d.
Nr. 42
(1922)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai

Paskatos „Caritas“ veiklai

Mindaugas BUIKA

Popiežius Benediktas XVI sveikina
„Caritas Internationalis“
generalinės asamblėjos dalyvius

Įkūrimo aplinkybės

Užbaigiant „Caritas Internationalis“ konfederacijos 19-osios generalinės asamblėjos darbus jos dalyvius audiencijoje priėmęs popiežius Benediktas XVI pasakė kalbą. Gegužės 27 dieną vykusiame susitikime Šventasis Tėvas pirmiausia priminė, jog „Caritas“, kuris šiemet švenčia savo 60-metį, buvo garbingojo Dievo tarno popiežiaus Pijaus XII įkurtas netrukus po Antrojo pasaulinio karo pabaigos. Tuo norėta patvirtinti Bažnyčios solidarumą bei rūpestį daugybei žmonių ir tautų, patyrusių dideles nelaimes praėjusių ir naujai iškilusių konfliktų akivaizdoje.


Jis įžengė ir mes žengsime

Kun. Vytenis Vaškelis

„Trys Knygoje neaprašyti mūsų Brolio Jėzaus stebuklai: pirmas, kad Jis buvo žmogus kaip tu ir aš; antras, kad turėjo humoro jausmą; ir trečias, kad Jis ir nugalėtas žinojo esąs nugalėtojas“, – tai poeto Kahlilo Gibrano žodžiai, kurie gali būti priskirti Šeštinių šventės nemonotoniškam įprasminimui. Savo visų darbų plunksna anapusybės Gyvenimo knygos puslapiuose įspaudžiame keturis piligrimystės pėdų pėdsakus, nes kiekvienam iš mūsų per šį pasaulį lemta eiti pasitikint ne vien savo kojų eiklumu (Apd 17, 27–28).


Benediktas XVI vyks į Kroatiją

Mindaugas BUIKA

Svarbiausias įvykis – šeimų šventė

Kupina naujosios evangelizacijos siekių bus ateinanti popiežiaus Benedikto XVI kelionė į katalikišką Balkanų šalį Kroatiją, kuri kaip ir visa Europa išgyvena nelengvą agresyvaus sekuliarizmo patyrimą. Iškeltą uždavinį gaivinti Senojo žemyno krikščioniškąsias šaknis patvirtina dabartinio Šventojo Tėvo pontifikato apaštalinių vizitų kryptys: birželio 4–5 dienomis įvyksiantis apsilankymas Kroatijoje bus jau 19-a jo kelionė už Italijos ribų ir 13-a, skirta Europai. Pagal sudarytą būsimosios kelionės „Kartu su Kristumi“ programą, daugiausia įvykių vyks sostinėje Zagrebe.


Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija