2011 m. birželio 17 d.
Nr. 46
(1926)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai

Šeštinės ir kaimo šventė

Bronius VERTELKA

Alančių kapinėse giedojo
Vadoklių bažnyčios choras

Švęsti Šeštines sumanė Alančių
kaimo gyventoja Rasa Zupkienė

Kapinėse žodį tarė Vadoklių
klebonas kun. Vidmantas Kareckas

Dainuoja Vadoklių kultūros
centro folkloro ansamblis „Kamara“

Alantėse švenčiamos Šeštinės – kartu ir kaimo šventė. Į ją noriai renkasi šiame nedideliame kaime gimę ir augę žmonės. Šiemet kartu dar paminėta ir Tėvo diena.

Pradžioje visi rinkosi į kaimo kapines, kur palaidoti artimieji, kaimynai, draugai ir pažįstami. Čia giedojo Vadoklių Švč. Jėzaus Širdies bažnyčios choras, žodį tarė parapijos klebonas kun. Vidmantas Kareckas.

Po to Alančių dvaro parke, kur šimtamečių medžių paunksmėje laukė stalai su vaišėmis, su Tėvo diena buvo pasveikinti seneliai, tėveliai ir broliai, paminėtas ir lietuvių trėmimo į Sibirą 70-metis. Vadoklių kultūros centro folkloro ansamblis „Kamara“ (vadovė Aldona Ramoškienė) atliko dvi tremtiniams skirtas dainas. Tylos minute buvo pagerbtas Sibiro platumose žuvusių tautiečių atminimas.

Kaimo šventę pradėjo rajono vicemeras Antanas Pocius. Laikinai einantis Vadoklių seniūno pareigas Vytautas Kaupas gražios šventės sumanytojai ir pagrindinei jos rengėjai Rasai Zupkienei įteikė gėlių puokštę ir šakotį. Kalbėjo Vadoklių pagrindinės mokyklos direktorius Stasys Lisanka, klebonas kun. Vidmantas Kareckas.

Linksmumo pakako iki vakaro. Koncertavo Karsakiškio seniūnijos kantri muzikos ansamblis (vadovas Igoris Švedko), Vadoklių kultūros centro kaimo kapela (vadovas Ričardas Ramoška). Šventę vedė Vadoklių kultūros centro meno vadovė A. Ramoškienė.

Alantės, Panevėžio rajonas
Autoriaus nuotraukos

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija