2011 m. birželio 17 d.
Nr. 46
(1926)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai

„Caritas“ savanorių išvyka

Vilkaviškio vyskupijos „Caritas“
savanoriai su Vilijampolės socialinės
globos namų direktoriumi Juozu Laurynu

Gegužės 25 dieną Vilkaviškio vyskupijos „Caritas“ jaunieji savanoriai su pagalbos centro „Rūpintojėlis“ vadove Samanta Aleknavičiūte lankėsi Vilijampolės socialinės globos namuose, paskui apžiūrėjo Pažaislio vienuolyno ansamblį. Išvykos tikslas – kad jaunieji savanoriai giliau pažvelgtų į gražią ir nepaprastai kilnią savanorio misiją, pasitikrintų save bendraudami su silpniausiais visuomenės nariais – vaikais su intelekto sutrikimais. Kitas tikslas – draugystė ir bendravimas tarp esančių ir naujai į organizacijos veiklą įsitraukusių jaunųjų savanorių.

Labai šiltai ir nuoširdžiai mus sutiko Vilijampolės socialinės globos namų direktorius Juozas Laurynas. Tik atvykus pasitiko būrelis globos namų gyventojų, kurie skubėjo sveikintis, klausė, iš kur atvykome, siūlėsi palydėti iki pagrindinio pastato. Nepaprastai jauki akimirka, kuri iš karto sušildė savanorių širdis.

Didelį įspūdį paliko globos namuose teikiamų darbo terapijos ir užimtumo paslaugų spektras ir kokybė. Administracijos darbuotojai supažindino su veiklomis, kuriomis užsiima gyventojai. Čia mokoma siuvimo darbelių, tekstilės, mezgimo, nėrimo, siuvinėjimo, puokščių komponavimo, konstravimo ir kt. Darbeliai paliko neišdildomą įspūdį – jie atlikti labai gražiai ir kruopščiai. Globos namuose yra teikiamos ir specialiojo ugdymo bei palaikomojo gydymo, slaugos ir medicininės reabilitacijos paslaugos.

Antrojoje išvykos dalyje su savanoriais apsilankėme įstabaus grožio šventovėje – Pažaislio vienuolyne, kurį sudaro Šv. Mergelės Marijos Apsilankymo Bažnyčia su kamaldulių vienuolynu. Čia savanoriai turėjo galimybę ne tik apžiūrėti vienuolyno ansamblį, bet ir pajusti bendrystę tiek su Viešpačiu, tiek vienas su kitu. Kiekvienas turėjo galimybę pabendrauti, dalintis mintimis agapės metu. Buvo nepaprastai džiugu pajusti, kad esame visi drauge, vedini bendros savanorystės idėjos, Viešpaties laiminami bendrai karitatyvinei veiklai.

Samanta Aleknavičiūtė,
Vilkaviškio vyskupijos „Caritas“
Pagalbos centro vadovė

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija