2011 m. birželio 17 d.
Nr. 46
(1926)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai

Pagerbė motinas

Gegužės mėnuo skirtas dviem motinom – žemės ir dangaus. Visą mėnesį garbinam Švč. Mergelę Mariją ir nusilenkiame savo Motinoms.

Pasvalio katalikių moterų draugija jau penkioliktus metus sukviečia Pasvalio visuomenę į tradicinį dvasinį renginį, skirtą Mergelei Marijai bei visoms Motinoms. Šiais metais renginį pavadinome pagal apaštalo Luko žodžius „Tu labiausiai palaiminta iš visų moterų“. Renginyje dalyvavo viešnios iš LKMS, bičiuliai iš Alytaus miesto bei rajono „Dzūkų pulkuciai“ (vadovė Antanina Urmanavičienė) bendruomenė, etnografinis moterų kolektyvas „Šilagėlė“, Alytaus miesto savivaldybės bei Alytaus rajono švietimo ir pedagoginės psichologinės pagalbos centro atstovai, Pasvalio savivaldybės atstovas Paulius Petkevičius.

Renginys prasidėjo Rožinio maldomis bei šv. Mišių auka Šv. Jono Krikštytojo bažnyčioje.

Po Mišių Pasvalio krašto muziejuje vyko konferencija. Jos metu buvo perskaitytas pranešimas „Ką reiškia Švč. Mergelės Marijos litanijos titulai.“ Paskui apie Motinas – visuomenės pasididžiavimą, apie pasiaukojančią, nesibaigiančią, nemirštančią motinų meilę, apie meilę Motinai Marijai kalbėjo renginio svečiai.

 Neišdildomą įspūdį paliko „Šilagėlės“ moterų kolektyvo etnografinė programa „Ausk, motula, drobelas“. Iš visos širdies suskambo dzūkų krašto giesmės Švč. Mergelei Marijai, motinos raudos, dainos apie liną, motinas, gimtinę.

Pasvalio katalikės moterys pristatė savo parengtą parodą „Motinos meilė“, kurioje buvo galima pamatyti eksponatų, primenančių motinos meilę, išgirsti įdomių istorijų.

Alytaus rajono Nemunaičio kraštotyrininkas Vytautas Lankininkas pristatė bei padovanojo savo autorinę knygą apie Dzūkiją.

Konferencija muziejuje baigėsi giesme „Marija, Marija“.

Paskui renginys tęsėsi Pasvalio rajono neįgaliųjų draugijos centre. Čia skambėjo dzūkų ir aukštaičių dainos, dalijomės prisiminimais apie savo organizuotus bendrus renginius, kūrėme ateities planus. Šis renginys – tikra Dievo dovana.

Vlada Čirvinskienė

 Pasvalys

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija