2011 m. liepos 1 d.
Nr. 49
(1929)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai

Telšių vyskupijoje

Žemaičių Kalvarijos dekanate

Per Šeštines pagerbė tėvus

Sveikinimo žodį tėvams
taria vaikučiai ir jų
vadovė Virginija Budrienė

MEDINGĖNAI. Birželio 5 dieną, kai buvo švenčiama Viešpaties žengimo į dangų šventė (Šeštinės), kuri sutapo su Tėvo diena, parapijos tikintieji bei iš toliau susirinkę buvę medingėniškiai ėjo į parapijos kapines pagerbti čia palaidotų tėvų, senelių, prosenelių. Rečiau besilankančius Medingėnų kapinėse nustebino čia atstatyta ir gražiai įrengta Visų Šventųjų koplyčia, kuri ne tik papuošė kapines, bet ir suteikė joms iškilmingumo. Koplyčia tą dieną buvo atidaryta nuo pat ryto, tad tikintieji pirmiausia ir užsuko čia pasimelsti už mirusiuosius, mintyse padėkoti Medingėnų parapiją aptarnaujantiems rietaviškiams kunigams: klebonui Antanui Gutkauskui ir jo pagalbininkui Arvydui Mačiuliui už iniciatyvą.

Vidurdienį Švč. Trejybės bažnyčioje prasidėjo Šeštinių ir Tėvo dienos šventė. Šv. Mišias aukojo kun. A. Mačiulis. Atgailos psalmėmis ir kitomis maldomis buvo pasimelsta už mirusiuosius. Tos dienos šv. Mišiose talkino nemažas būrelis Medingėnų parapijos jaunimo, darniai giedojo parapijos choras, vadovaujamas Aloyzo Meškausko, kuris važinėdamas iš Rietavo į Medingėnus sugebėjo suburti nemažą chorą.

Pasibaigus tos dienos iškilmei Medingėnų parapijos jaunimas, vadovaujamas Virginijos Budrienės, bažnyčioje pasveikino tėvus, senelius, įteikė jiems po gėlės žiedelį. „Džiaugiuosi, kad medingėniškiai visą gegužės mėnesį aktyviai rinkosi į kapinėse esančią koplyčią gegužinėms maldoms, prašant Dievo Motinos užtarimo gyviesiems ir mirusiesiems. Tikiuosi, jog birželio mėnesį kas vakarą bus meldžiamasi ir į Švč. Jėzaus Širdį bažnyčioje vykstančiose pamaldose ir popiežiaus Benedikto XVI intencija“, – įsitikinęs kun. A. Mačiulis.

Algirdas Rimdžius

Autoriaus nuotrauka

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija