2011 m. liepos 15 d.
Nr. 53
(1933)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai

Palaimintuoju paskelbtas komunistų nukankintas vyskupas

Mindaugas BUIKA

Palaimintasis vyskupas Janošas Šefleris

Beatifikacija Rumunijoje

Laukiant iškėlimo į Bažnyčios altoriaus garbę gausių Lietuvos tikėjimo kankinių, nukankintų praėjusio komunistinio kagėbistinio režimo dešimtmečiais, toliau supažindiname su beatifikuotais panašią lemtį patyrusiais Rytų Europos šalių dvasininkais. Vienas jų, vengrų kilmės Rumunijos katalikų vyskupas Janošas Šefleris (1887–1952), žiaurumu išgarsėjusios vietinės komunistinio  saugumo policijos „Securitate“ auka, Bažnyčios palaimintuoju buvo paskelbtas liepos 3 dieną. Beatifikacijos iškilmėms Oradėjos katedroje (palaimintasis vyskupas buvo Oradėjos ir Satu Marės diecezijos ganytojas) Šventųjų skelbimo kongregacijos prefektas kardinolas Andželas Amatas, kaip Šventojo Tėvo atstovas, ir Vengrijos primas kardinolas Peteris Erdas.


Visi atsakymai – iš Kūrėjo

Europos vyskupų konferencijų generalinių sekretorių ir atstovų spaudai susitikimo birželio 16–21 dienomis Vilniuje baigiamasis pareiškimas

Naujoji evangelizacija nėra maginis gėrimas... Tai pirmiausia nuostata. Ir tikėjimo į Kristų, kuris „visa daro nauja“, aktas. Ir atnaujinimo, glūdinčio Jėzaus Kristaus gerojoje naujienoje, darbas. Ji jau vyksta ir turi būti skelbiama pasauliui. Naujoji evangelizacija nereikalauja iš krikščionio nieko daugiau, kaip tik maldoje ir meilės darbuose, šeimoje ir darbe kasdien įkūnyti tikėjimą, viltį ir meilę žmogumi tapusiam Dievui.


Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija