2011 m. liepos 22 d.
Nr. 55
(1935)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai

Esminis katedros vaidmuo

Plėtojamas Naujojo evangelizavimo projektas

Mindaugas BUIKA

Popiežiškosios naujojo
evangelizavimo tarybos pirmininkas
arkivyskupas Rinas Fizikela
kupinas sumanymų ir entuziazmo

„Metropolio misijos“ iniciatyva

Prieš metus įsteigtos Popiežiškosios naujojo evangelizavimo tarybos veikla įgyja pagreitį – rengiantis Naujojo evangelizavimo temai skirtam Vyskupų Sinodui, kuris vyks 2012 m. spalio mėnesį, buvo iškelta „Metropolio (didelio miesto) misijos“ iniciatyva. Apie šiuos planus Tarybos pirmininkas italas arkivyskupas Rinas (Salvatorė) Fizikela papasakojo Vatikano laikraštyje „L’Osservatore Romano“ paskelbtame straipsnyje ir interviu žiniasklaidai netrukus po to, kai liepos 11 dieną Romoje jis surengė pasitarimą su Europos vienuolikos didelių diecezijų ganytojais. Susitikime dalyvavo kardinolai ir arkivyskupai iš Barselonos, Briuselio, Budapešto, Dublino, Kelno, Lisabonos, Liverpulio, Paryžiaus, Turino, Varšuvos ir Vienos.


Lobio atradimas

Kun. Vytenis Vaškelis

Daugeliui dangaus karalystė yra kaip paslėptas lobis, migla uždengtas dalykas, nes jos kaip rytmetį kylančios saulės plikomis akimis neišvysi, rankomis neužčiuopsi ir jos kvapo neužuosi.

Dieviškos karalystės mįslę įminti mums padeda nežemiškas „pojūtis“ – tikėjimo malonė, nes tik ji gali mums drąsiai priminti dažnai užmirštamą Jėzaus tiesą: „Tavo tikėjimas išgelbėjo tave“ (Mk 5, 34). Nors šie Jo žodžiai buvo adresuoti moteriai, dvylika metų kamuojamai kraujoplūdžio, tačiau pasikliovimas tikėjimu jai padėjo ne tik sveikatos deimantą susigrąžinti, bet ir atvedė prie išganymo spinduliais švytinčio lobyno – Jėzaus.


Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija