2011 m. rugpjūčio 12 d.
Nr. 56
(1936)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

MŪSŲ
RĖMĖJAS

Kultūros zona


XXI Amžius

Naujienų vaivorykštė

Platūs „Mozaikos“ moterų užmojai

Gintarė Martinaitienė

Penkmečio proga kolektyvui
skirtus sveikinimus priėmė
vadovas Deividas Kerevičius

Sintautų kultūros
centro moterų vokaliniame
ansamblyje „Mozaika“
dainuoja šešiolika moterų

Sintautų kultūros centro moterų vokalinis ansamblis „Mozaika“ paminėjo veiklos penkmetį šventiniu koncertu. Apie tai, kokiomis nuotaikomis bei viltimis gyvena kolektyvas, kalbėjomės su ansamblio vadovu Deividu Kerevičiumi.

Kalbėti reikia apie muziką

Per penkerius gyvavimo metus Sintautų kultūros centro moterų vokalinis ansamblis „Mozaika“ pelnė ne vieną respublikinį apdovanojimą, dalyvavo ne tik įvairiose šventėse, bet ir konkursuose, festivaliuose, o šį pavasarį viešėjo ir užsienyje. Tačiau ansamblio vadovas Deividas Kerevičius –  marijampolietis, yra baigęs Marijampolės pedagoginę mokyklą, čia įgijo muzikos mokytojo specialybę. Nors vėliau mokėsi kitų dalykų, tačiau muzika, kaip vienas didžiausių pomėgių, išliko. Vyriškis dirba visiškai su muzika nesusijusį darbą įkalinimo įstaigoje, todėl ne kartą pokalbio metu jis patikslina, kad reikėtų kalbėti ne apie jį, o apie muziką.

Reiklus vadovas, sudėtingi kūriniai

Šiuo metu „Mozaikoje“ dainuoja 16 moterų nuo 15 iki 55-erių. Kolektyvo vadovas mano, kad tai privalumas, nes moterys gali lygiuotis viena į kitą ir tobulėti. Be to, šis moterų ansamblis išsiskiria ir atliekamų kūrinių įvairove. Jų repertuare apie 50 įvairiausių – nuo rimtų sakralinės muzikos kūrinių, populiariosios muzikos iki lietuvių liaudies dainų. Tik bendrų pastangų ir darbo dėka jiems pavyksta pasiekti puikių rezultatų. „Tikrai ne kiekvienas kolektyvas atliktų tokius kūrinius, kokius atlieka mūsų moterys. Bet jos tai jau geba“, – komplimentų savo mokinėms negaili vadovas. Dažniausiai kūrinius parenka jis, tačiau jei moterims jie nepatinka, atsižvelgia ir į jų nuomonę. Yra ir tokių kūrinių, kaip sako D. Kerevičius, iki kurių „nepriaugo“, tačiau viskam savas laikas. Be to, pats vadovas ne tik savo rankose laiko pagrindinį ansamblio vairą, bet ir rašo aranžuotes.

Ateities planai – choras

Nors tikrasis ansamblio penkmetis turėjo būti minimas kovo mėnesį, tačiau užtruko kompaktinės plokštelės leidybos darbai, tad šventinį koncertą teko atidėti. D. Kerevičius sako, kad išleisti savo dainų plokštelę buvo jų svajonė, tad džiaugiasi rėmėjų dėka ją įgyvendinę penkmečio proga. „Tiesiog ne kažkam, ne prekybai, o dėl savęs išsileidome. Norėjome to patys, be to, palaikymo sulaukėme ir iš kitų“, – teigia „Mozaikos“ vadovas. Atrodo, užsispyrimo kolektyvo vadovui tikrai netrūksta. Penkmetis – tam tikras atskaitos taškas. Tad kas vėliau? D. Kerevičius sako, kad pagal moterų skaičių ansamblyje jie turėtų būti ne vokalinis ansamblis, o kamerinis choras. „Tad ir mano planuose – Šakiuose sukurti gerą, rimtą chorą, pritraukiantį įvairius žmones. Nežinau, ar pavyks suburti tik moterų, ar mišrų chorą, bet kaip bus, parodys laikas. Kol kas tai tik planai“, – sako D. Kerevičius.

Sintautai, Šakių rajonas
Dariaus Pavalkio nuotraukos

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija