2011 m. spalio 21 d.
Nr. 76
(1956)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai

Už kokią šeimą balsavome?

Laisvės gynėjų, partizanų, politinių kalinių ir tremtinių kreipimasis į Konstitucinio Teismo teisėjus, Seimo narius ir Vyriausybę

Mums teko daug iškentėti už tai, kad mylėjome Tėvynę ir norėjome būti laisvi. Mylėti Tėvynę mes išmokome savo šeimose. Pačiomis sunkiausiomis sąlygomis mus stiprino tikėjimas ir gaivino šeimos meilės ryšys. Jeigu ne tikėjimas ir ne atrama šeimoje, ano meto išmėginimai būtų buvę sunkiai pakeliami.

Buvome laimingi, kai Lietuva atgavo Nepriklausomybę. Džiaugėmės, kad Lietuvos Respublikos Konstitucijoje buvo įtvirtinta, kad šeima yra valstybės ir visuomenės pagrindas. Konstitucijos 38-asis straipsnis aiškiai nurodė, kad šeima kyla iš laisvo santuokinio įsipareigojimo tarp vyro ir moters, prisiimant teises ir pareigas, vaikus auklėjant dorais žmonėmis ir ištikimais Lietuvos piliečiais. Tokia šeima yra kiekvienos tautos brangenybė ir jos gyvastingumo pamatas.


Kai „mokslinis komunizmas“ trikdo mąstyseną

Pastaruoju metu Seimo narė Marija Aušrinė Pavilionienė postringauja, kad mes, lietuviai, priešindamiesi homoseksualių santykių propagavimui, ritamės į viduramžių laikus. Iškart „mokytojai“ dera atsakyti, kad homoseksualių santykių propagavimas veda į barbarų laikus. Komunistinės ideologijos „šviesoje“ niekinti viduramžių moralines vertybes, regis, ją bus paskatinęs „mokslinis komunizmas“.


Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija