2011 m. lapkričio 30 d.
Nr. 86
(1966)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

MŪSŲ
RĖMĖJAS

Kultūros zona


ARCHYVAS

2011 metai


XXI Amžius

Naujienų vaivorykštė

Kai fotoreporteris atsiranda laiku...

Laimutė Vasiliauskaitė

Ramūno Danisevičiaus parodos
„Būti laiku“ atidarymo ir jo
pirmojo fotoalbumo pristatymo
Prospekto galerijoje akimirka:
Lietuvos fotomenininkų sąjungos
pirmininkas, Lietuvos spaudos
fotografų klubo prezidentas
Jonas Staselis, albumo sudarytoja
Eglė Deltuvaitė ir parodos
„kaltininkas“ fotomenininkas
bei spaudos fotografas
Ramūnas Danisevičius
Autorės nuotrauka

Vilniaus Prospekto galerijoje veikia fotoreporterio (nuo 1993 m.) ir savito fotomenininko (nuo 2001 m. jis – Lietuvos fotomenininkų sąjungos ir kartu Lietuvos spaudos fotografų klubo narys) Ramūno Danisevičiaus fotografijų paroda „Būti laiku“.

Paroda atidaryta spalio pabaigoje, o visai neseniai pratęsta. Ir ne nuostabu – jis, kaip Lietuvos spaudos fotografas, 2001–2008 metais pelnė daugiausia – aštuoniolika – auksinių kadrų, dalyvaudamas įvairiose asmeninėse parodose, konkursuose Lietuvoje ir užsienyje gavo 37 apdovanojimus.

Pristatytas ir to paties pavadinimo R. Danisevičiaus pirmasis fotoalbumas: 122 juodai baltos fotografijos, kurių dauguma pelniusios apdovanojimus. Kuo jos išskirtinės? Lakoniškos, įtaigios, užfiksuotos ne vien reporterio, bet ir kūrėjo. Kiekviena atsirado laiku ir būtent jai skirtoje vietoje, kiekviena pavadinta dvejopai – ir šmaikščiai, poetiškai, ir kitaip – proziškai: konkretus fotografo kritiškos akies ir taiklaus lemiamo „šūvio“ laikas bei vieta, kontekstas. Temos labai įvairios, kasdieniškos: darbas, laisvalaikis, politika, pramogų pasaulis, menas, ypač gyvas pulsuojantis miestas, su veidais, įvykiais, istorijomis – kaip netikėta kasdienybės akimirka, savo potekstėmis susiliejanti su begalybe.

Spaudos konferencijos metu, be renginio „kaltininko“, dalyvavo albumo sudarytoja Eglė Deltuvaitė  ir  Lietuvos fotomenininkų sąjungos pirmininkas, Lietuvos spaudos fotografų klubo prezidentas  Jonas Staselis.

Vilnius

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija