2011 m. gruodžio 9 d.
Nr. 89
(1969)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

MŪSŲ
RĖMĖJAS

Kultūros zona


ARCHYVAS

2011 metai


XXI Amžius

Atmintis

Prisiminė teatro režisierių

Trečiadienį, gruodžio 7 dieną, minint Valstybės teatro režisieriaus Konstantino Glinskio 125-ąsias gimimo metines Seimo parodų galerijoje pristatytos dvi parodos.

Šiais metais Jurbarko kultūros centras minėjo kraštiečio K. Glinskio 125 metų sukaktį. Jau 52 metus gyvuojantis Jurbarko liaudies teatras, nuo 1995 metų turintis Konstantino Glinskio vardą, surengė keletą renginių skirtų šiam žymiam Jurbarko krašto žmogui pagerbti. Akademiniame dramos teatre Vilniuje įvyko K. Glinskio teatro spektaklis „Elegija apie atsiskyrėlį Ignacą“ (pagal A. Giedraičio-Giedriaus apsakymą, rež. D. Budrytė-Samienė), Jurbarke – festivalis „Senjorai ir jaunystė“ su svečiais iš  Lietuvos ir Latvijos,  taip pat teatro konferencija „Jurbarko regioninis teatras: ištakos ir šiandiena“, kurioje dalyvavo teatrologai: A. Guobis, P. Bielskis, režisieriai: J. Dautartas, G. Padegimas, A. Banytė.

Kaip pranešė Seimo Ryšių su visuomene skyrius, jubiliejų vainikuojantis renginys – Seimo nario Broniaus Paužos inicijuotos parodos Seime: „K. Glinskiui – 125“ ir „Jurbarko teatro veteranai“. Parodas padėjo surengti Lietuvos kino, muzikos ir teatro muziejaus teatro skyriaus specialistai ir muziejaus direktorė Regina Lopienė, jurbarkiškė tautodailininkė Alma Busch, kuri nuolat bendraudama su Jurbarko teatralais įamžino jų portretus drobėje. Pristatymo metu skambėjo dainos, iš Jurbarko K. Glinskio teatro spektaklių, kurias sukūrė kompozitorė Rūta Šličkutė. Paroda Seime susilaukė didelio Vilniaus jurbarkiškių, teatrologų ir dramaturgų susidomėjimo.

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija