2011 m. gruodžio 9 d.
Nr. 89
(1969)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

MŪSŲ
RĖMĖJAS

Kultūros zona


ARCHYVAS

2011 metai


XXI Amžius

Naujienų vaivorykštė

Bibliotekos 90-metis

Telšių Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka bibliotekininkus, skaitytojus, bičiulius pakvietė į 90-ąjį gimtadienį. Į šventę Biržuvėnų dvare susirinko gausus būrys svečių su gėlėmis, dovanomis, padėkos raštais. Ta proga koncertavo Telšių muzikos mokyklos jaunieji atlikėjai, skambėjo Augustino Šimkaus, Romualdo Miškino, Žemaitijos kolegijos studenčių atliekamos dainos, poetinis aktorės Virginijos Kochanskytės pasveikinimas bei renginio vedėjos Telšių kultūros centro renginių režisierės Giedrės Kavaliauskaitės-Butkės skaitomos eilės ir jos vadovaujamo kolektyvo merginų pasirodymas.

Nuo pat ketvirtadienio ryto į Karolinos Praniauskaitės viešosios bibliotekos gimtadienio šventę susirinkę svečiai turėjo ką veikti. Pirmiausia jie apžiūrėjo būsimas naujas bibliotekos patalpas rekonstruojamame Telšių kultūros centro pastate ir grožėjosi rudeniniais Telšių vaizdais.

Vidurdienį visi keliavo į restauruotą Biržuvėnų dvarą, kuriame po gaisro atkurtas Karolinos Praniauskaitės viešosios bibliotekos Biržuvėnų filialas. Bibliotekos direktorė Virginija Černiauskienė pasidžiaugė, kad biblioteka, atlaikiusi įvairias reformas, reorganizacijas, etatų mažinimus ir kitus pokyčius, išliko ir tęsia pagrindinę savo misiją: kaupia, tvarko ir saugo visą kultūrinę bei istorinę reikšmę turinčią informaciją, sudaro sąlygas visuomenei ja naudotis. Taip pat biblioteka yra moderni ir nuolat atsinaujinanti – su interneto prieigomis, mokymo centru, kuriame skaitytojai gali gauti visą juos dominančią informaciją. Direktorė prisiminė gerus pokyčius, vykdytus projektus ir jos dalyvius, renginius, šventes, rėmėjus bei geradarius. Ji pasidžiaugė, kad dalyvaudama respublikinėje akcijoje „Kuriame naujovišką biblioteką“ Telšių Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka buvo tarp geriausiųjų ir laimėjo elektroninę skaityklę. Susirinkusiems buvo parodytas filmas, kurį drauge su V. Černiauskiene, Vida Urnikiene ir Andriumi Motieka sukūrė Marijonas Breitmozeris. Jame papasakota apie Karolinos Praniauskaitės viešąją biblioteką ir jos filialus bei kolektyvą, šiokiadienius ir šventes, projektus ir naujas tradicijas.

Dvaro salėje sunkiai tilpo visi svečiai ne tik iš Telšių miesto ir rajono, bet ir kolegos bibliotekininkai iš Plungės, Skuodo, Šiaulių ir kitų miestų.

Telšių rajono savivaldybės meras Vytautas Kleiva pasveikino su šiuo gražiu gimtadieniu visus bibliotekininkus, dėkodamas už atsidavimą darbui, meilę knygai. Anot V. Kleivos, biblioteka – tarsi filtras, per kurį pereina galybė žmonių, atnešdami ir palikdami savo emocijas. Meras perdavė Kultūros ministro Arūno Gelūno padėkos raštus V. Urnikienei ir miesto filialo bibliotekininkui Gediminui Petruliui. V. Kleiva taip pat įteikė padėkos raštus Jovitai Vaičiulienei, Editai Jonušienei, Andriui Matiekui, Salomėjai Rimkienei, Rasai Stankienei, Aurikai Stupelienei, Reginai Godiliauskienei.

„Už ištikimybę“, „Šviesuoliai“ ir kitomis nominacijomis sukaktuvių šventėje pagerbti ir kiti darnaus kolektyvo nariai. Taip pat buvo apdovanoti ir bibliotekos bičiuliai.

Po sveikinimų ir koncerto V. Černiauskienė svečius pakvietė į dvaro salę pietų, o po jų – į teatralizuotą fotosesiją ir nuotaikingą pasibuvimą bendraminčių būryje.

K. Ž.

Telšiai

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija