2011 m. gruodžio 9 d.
Nr. 89
(1969)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

MŪSŲ
RĖMĖJAS

Kultūros zona


ARCHYVAS

2011 metai


XXI Amžius

Naujienų vaivorykštė

Apie pedagogų poeziją

Spalio 20-ąją Garliavoje, Viešosios bibliotekos parodų salėje, vyko tradicinė Kauno rajono kuriančių pedagogų popietė „Skorpioniškas virsmas“. Jos tema – „Kasdienybės spalvos“.

Popietė prasidėjo sveikinimo žodžiais Aleksandrui Bosui, nes jis tądien pristatė antrąją epigramų knygelę „Sofogramos“.

Taip pat dalyvavo ir poetė Irna Labokė (Irena Dūdėnienė). Ji paskaitė savo kūrybos ir pasidžiaugė susirinkusiais – žmonėmis, išdrįsusiais atsiverti, išsisakyti. Apibendrinti skaitytus kūrinius sunku, kiekvienas individualus, savaip turtingas, atrandantis savitų gyvenimo spalvų. Pati Irna pradėjo rašyti vėlai, kaip ji pati sako – vėliau net už Žemaitę. Bet ar kūrėjui yra nustatytas amžiaus cenzas?

Klausytojus maloniai nustebino J. Lukšos gimnazijos mokytojos Vidos Blažienės poezija, pasak jos, pradėta rašyti „iš reikalo“, norint mokiniams parodyti, kad į paprastą, kasdienišką dalyką galima pažvelgti kitaip – žaismingai, spalvingai. Kitas netikėtumas – Švietimo centro vyr. specialistės Nijolės Jasinavičienės „reikalų raštai“ (kaip ji juokaudama pavadino savo kūrybą), arba esė.

„Prisiviliotas“ šios popietės dalyvis buvo J. Lukšos gimnazijos muzikos mokytojas Linas Zizas, paįvairinęs žodžio kūrybą dainuojamąja poezija. Kai kurių dainų autorius – pats Linas. Ypač visiems patiko jo daina-lopšinė „Apie uodą Zizą“, sukurta savo vaikams, kad būtų lengviau užmigdyti, kurios priedainis žaismingai imituoja jų šeimos pavardę: „Zi-zi-zi-zi-zai“...

„Susibėkime, susieikime dažniau, – vienas kitą po renginio ragino kūrybingi pedagogai. – Juk laikas taip greitai barsto rudenis: išeina žmonės, keičiasi adresai, telefonai, vis sunkiau prisikviesti senus bičiulius, o jauniems bendravimą pakeičia „Facebook“. Betgi niekas negali pakeisti akių, žvilgsnio, o didžiausia vertybė išlieka žmogaus ryšys su žmogumi. Ir noras dalytis“.

XXI
Garliava, Kauno rajonas

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija