2011 m. gruodžio 14 d.
Nr. 90
(1970)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai

Kaune žiba Smaragdinė Kalėdų eglė

Kauno Rotušės aikštėje –
smaragdo spalvos Kalėdų
eglė iš plastiko butelių

Pirmąjį gruodžio sekmadienį Kauno Rotušės aikštėje buvo įžiebta pagrindinė miesto eglė. Šventinį koncertą išvydo ne tik minios į aikštę susirinkusių kauniečių, bet ir tūkstančiai tiesioginę renginio transliaciją stebėjusių LNK televizijos žiūrovų.

Trečius metus iš eilės pagrindinę miesto eglę puošusi menininkė Jolanta Šmidtienė šiemet pasirinko itin originalią idėją. 13 metrų aukščio eglė buvo sukurta iš 40 tūkst. plastiko butelių. „Smaragdo spalva – visais atvejais gera. Žalia spalva tai ramybė, gamta, ekologija, – teigė J.Šmidtienė. – Kaip ir pernai, visi norintys galės užeiti į vidų, kur miestiečius pasitiks „Veidrodžių karalystė“, pagaminta iš daugybės veidrodinių žaisliukų. Čia kauniečiai galės palikti savo linkėjimus. Daug dėmesio skyrėme eglutės viršūnei. Šį kartą pasirinkome žvaigždę. Aštuoni lazerio spinduliai skleidžia šviesą tiek į viršų, tiek į žemę“.

Į Rotušės aikštę susirinkusius kauniečius sveikino miesto meras Andrius Kupčinskas. Tūkstančiams į eglės įžiebimo šventę atėjusių miestiečių koncertavo Rūta Ščiogolevaitė, Merūnas Vitulskis, Neda, Kauno burgundiškasis choras bei kiti atlikėjai.

„Smaragdiniu Kalėdų miestu “ virtusiame Kauno centre visą mėnesį vyks gausybė nemokamų šventinių renginių.

XXI

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija