2011 m. gruodžio 16 d.
Nr. 91
(1971)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai

Mintys prenumeratos belaukiant

Perskaičiusi straipsnį „Prenumeratos belaukiant“ („XXI amžius“, nr. 85), negaliu neparašyti savo minčių apie gerbiamo ministro Eligijaus Masiulio daromas „reformas“ „Lietuvos pašte“ ir beprotišką spaudimą tokiems laikraščiams, kaip „XXI amžius“. Tiesą sakant, buvau geresnės nuomonės apie šį ministrą, atrodė, padorus žmogus, o dabar pamačiau tikrąjį jo veidą. Koks tikslas keisti potvarkius kas dieną ir visą savo kvailą reformą užkrauti ant vargšų pašto darbuotojų pečių? Turbūt jau gerai įkyrėjo darbuotojams, kad jie, išdirbę net 20 metų, neiškenčia ministro nurodymų bei spaudimo ir turi išeiti iš darbo.

„XXI amžius“ man, pensininkei, yra tikra atgaiva, perskaitau šį laikraštį nuo pradžios iki pabaigos ir dar vaikams pasiūlau kai kuriuos straipsnius paskaityti, taigi, jei negalėsiu jo užsisakyti, man bus didelis smūgis ir netektis. Negana to, kad vaikiško laikraštėlio „Kregždutė“, kuris buvo tikras vaikų džiaugsmas, negalima sulaukti, tai dabar spaudžia „XXI amžių“, kad ir jo neliktų. Visi matome, kas darosi mūsų Nepriklausomoje Lietuvoje, kaip auklėjami vaikai, ką jie mato per televiziją, ką mes girdime per naujienų laidas kiekvieną dieną – narkotikai, alkoholis skatina žiauriausius nusikaltimus. Dėl neriboto liberalizmo, teises šiandien turi tik gėjai, narkomanai, kaliniai, o normalūs žmonės reikalingi tik mokesčiams mokėti ir paskutinį prakaitą spausti. Pats ministras irgi augina vaikus, kažin ar jis norėtų, kad jo vaikeliai užaugtų be jokios moralės ir dvasiškai nuskurdę. Esu sulaukusi garbingo amžiaus, mačiau prieškario Nepriklausomybės laikus, tėvai mums užsakydavo žurnalą „Lurdas“ - tai buvo mūsų džiaugsmas ir atgaiva. Pergyvenau tarybinius laikus, persekiojimus dėl tikėjimo ir dar daug visko. Labai džiaugiausi, kai atgavome Nepriklausomybę, galvojau, kad dabar niekas manęs nepersekios, jog einu į bažnyčią, galėsiu skaityti religinę spaudą laisvai ir prieinamai. O ko sulaukėme po 20 Nepriklausomybės metų? Norima mokesčiais užspausti paskutinius religinius spaudinius, kad pensininkas geriau nieko neskaitytų, o tik nervus gadintųsi ir greičiau į kapus nueitų, žiūrėdamas per Lietuvos televizijas rodomas vadinamąsias šou laidas, kuriose daug blogų da;ykų

Artėjant gražiausioms šventėms, norėčiau paprašyti ministro Eligijaus Masiulio, kad nekankintų pašto darbuotojų ir katalikiško laikraščio. Tai mūsų atgaiva ir paguoda kas savaitę. Linkiu, kad jis pamatytų savo reformos vaisius ne tik popieriuje, bet ir realybėje. O „XXI amžiaus“ darbuotojams artėjančių švenčių proga linkiu ištvermės, kantrybės, sveikatos ir ilgų laikraščio gyvavimo metų. Visada žinokite, kad yra daug palaikančių Jus žmonių.

E. D.

Alytus

Redakcijos prierašas. Dėkojame skaitytojai iš Alytaus už gerus žodžius „XXI amžiui“. Tik turime pastebėti, kad neturime priežasčių ministrui E. Masiuliui versti kaltę vien tik dėl „XXI amžiaus“ sugadintos prenumeratos – tas pats vyksta ir su kitais leidiniais, prenumeruojamais per paštą. Tačiau didieji laikraščiai, ypač dienraščiai, tos suirutės pasekmių nepatiria, nes jie turi savo platinimo agentūras, per kurias prenumerata jau seniai priimama. Todėl visas tokios netvarkos E. Masiulio vadovaujamai Susisiekimo ministerijai priklausančiame „Lietuvos pašte“ pasekmes patiria „mažieji“ laikraščiai, tarp jų ir „XXI amžius“. Gauname ir daugiau suvėluota laikraščio prenumerata per pašto skyrius susirūpinusiųjų laiškų ir telefoninių skambučių. „Kas čia darosi, kas čia vyksta?“ – klausia sunerimę skaitytojai ir net valdžios atstovai. Išties ministro E. Masiulio vadovaujamai ministerijai priklausantis „Lietuvos paštas“ ministro užgaidomis ir neteisėtais veiksmais žlugdo laikraščių prenumeratą. Prenumeratos sutarčių terminai dėl ministro keliskart keičiamų įkainių buvo taip sujaukti, kad jau spalio pabaigoje ar bent lapkričio pradžioje turėjęs pasirodyti „Kainoraštis“ 2012 metų prenumeratai nepasirodė net šios savaitės viduryje. Tad galima kalbėti apie ministro vykdomą specialią lietuviškos spaudos naikinimo politiką, pagal kurią išlikti turi tik milijonierių spauda.

Pranešame, kad „XXI amžių“, kuris 2012 metais išeis tik penktadieniais, privalo užprenumeruoti kiekviename „Lietuvos pašto“ skyriuje (Kaina – dešinėje esančiame skelbime). Prenumerata nuo sausio mėnesio priimama iki gruodžio 23 dienos. Nepavėluokite.

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija